15:55 27.10.2015

Міністр торгівлі США відвідала історичну батьківщину в Київській області - АП

1 хв читати
Міністр торгівлі США відвідала історичну батьківщину в Київській області - АП

Під час перебування в Україні міністр торгівлі США Пенні Пріцкер у супроводі дружини президента України Марини Порошенко відвідала історичну батьківщину своїх предків - село Великі Прицьки Кагарлицького району Київської області.

Як повідомляє прес-служба глави держави, під час візиту П.Пріцкер та М.Порошенко відвідали Великоприцьківську загальноосвітню школу, де поспілкувалися з представниками громади й оглянули виставку дитячих малюнків із видами села. На згадку про зустріч гості подарували шкільній бібліотеці книжки. Нині в школі села навчаються близько 40 дітей.

П.Пріцкер і М.Порошенко також відвідали стару будівлю, де у XVIII столітті була суконна фабрика, на якій, за інформацією місцевих дослідників, працювали предки сім'ї Пріцкер.

У розмові з дружиною президента міністр торгівлі США запевнила, що Україну в її прагненні створити сильну і прогресивну державу підтримує весь світ. Вона наголосила, що США завжди готові протягнути Україні руку допомоги. У свою чергу М.Порошенко зазначила, що для України надзвичайно важливо відчувати підтримку світової спільноти.

У поїздці також взяв участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Під час свого попереднього візиту в Україну восени 2014 р. П.Пріцкер пообіцяла ще повернутися в Україну та відвідати місцевість, звідки походить її рід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА