16:38 28.10.2015

У НАТО вважають, що Україна і союзники виграли інформаційну битву з РФ стосовно причин аварії рейсу MH-17

2 хв читати
У НАТО вважають, що Україна і союзники виграли інформаційну битву з РФ стосовно причин аварії рейсу MH-17

Україна і союзники виграли інформаційну битву з Російською Федерацією з правдивого інформування світової громадськості про причини аварії малайзійського Боїнга рейсом MH-17, вважає керівник відділу стратегічних комунікацій штабу Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Марк Лейті.

"Більшість людей на заході переконана, що постріл був зроблений з комплексу "Бук", який був на території, підконтрольній сепаратистам. І це був сильний удар по репутації всіх причетних. Ми всі програли, тому що загинуло багато людей (пасажири і члени екіпажу Боїнга - ІФ), але ми виграли битву за правду", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" під час лекції в середу в Києві.

М. Лейті наголосив, що одразу після аварії літака проросійські ЗМІ і мас-медіа, що симпатизують РФ, поширили безліч варіантів причин катастрофи.

"Наприклад - лайнер збив український винищувач; це змова ЦРУ, літак був уже наповнений мертвими людьми; судно збили з "Буку" з підконтрольної Україні території. Мета цих закидів - відволікання уваги. Замість максимального інформування громадськості про подію ми змушені були також боротися з безглуздими історіями", - додав М. Лейті.

Представник Альянсу наголосив, що на сьогодні відсутність покарання винних в авіакатастрофі можна називати поразкою, "проте нашою перемогою є те, що не багато людей вірять у ці неправдиві версії та історії".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група, до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту. Передбачалося, що група із збору доказів працює до 7 серпня 2015 року.

Водночас 17 липня Генеральний прокурор України Віктор Шокин підписав угоду про продовження мандату спільної слідчої групи з розслідування цієї аварії до 7 лютого 2016 року, таким чином підтримавши відповідну пропозицію голландського колеги Фредеріка Вестербеке.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА