19:24 28.10.2015

Уряд України затвердив порядок і перелік відкритих даних для оприлюднення

2 хв читати
Уряд України затвердив порядок і перелік відкритих даних для оприлюднення

Київ. 28 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кабінет Міністрів затвердив положення про набори даних для оприлюднення у відкритому доступі і перелік даних, які мають оприлюднити кожне міністерство і відомство.

Це вказано в постанові Кабміну №835 від 21 жовтня, оприлюдненій в середу.

Уряд доручив розпорядникам інформації забезпечити її оприлюднення впродовж 6 місяців і подальше оновлення. Кабмін також доручив Державному агентству з питань електронного уряду забезпечити функціонування Єдиного державного веб-порталу відкритих даних.

Згідно з постановою, всі розпорядники інформації повинні оприлюднити довідник підлеглих їм підприємств і організацій з телефонами і адресами, звіт про використання бюджетних коштів, річні плани закупівель, фінзвітність держпідприємств.

Серед інших даних Міністерство юстиції має оприлюднити: єдиний держреєстр юросіб і фізосіб - підприємців; єдиний реєстр нотаріусів, повідомлення про торги з продажу конфіскованого і заарештованого майна та їхні результати; перелік спеціалізованих організацій з продажу майна; єдиний реєстр осіб, що вчинили корупційні правопорушення; єдиний реєстр підприємств, проти яких порушена справа про банкрутство.

Міністерство фінансів має оприлюднити також перелік ліцензіатів із випуску лотерей, реєстр місцевих позик і місцевих гарантій, інформацію про держгарантії.

Державна регуляторна служба повинна оприлюднити реєстр документів дозвільного характеру.

Державна фіскальна служба має оприлюднити: реєстр платників податку на додану вартість (ПДВ) і реєстр тих, кому така реєстрація анулювана; реєстр великих платників податків; реєстри оптових торговців і виробників спирту, алкоголю й тютюну тощо.

Всього в переліку 33 міністерства і відомства, які повинні оприлюднити відкриті дані, а також органи місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА