19:18 29.10.2015

Робгрупа Конституційної комісії врахувала зауваження Венеціанської комісії з судової реформи - АП

2 хв читати
Робгрупа Конституційної комісії врахувала зауваження Венеціанської комісії з судової реформи - АП

Робоча група з питань правосуддя та суміжних правових інститутів, яка працює при Конституційній комісії, врахувала всі пропозиції Венеціанської комісії, оприлюднені у висновку 27 від 26 жовтня 2015 року, повідомив заступник голови Адміністрації президента, голова робочої групи з питань правосуддя Олексій Філатов.

Як повідомляє прес-служба президента України в четвер, доопрацьований проект змін до Конституції в частині правосуддя передано до Конституційної комісії для фінального розгляду. Проект закону буде розглянуто на пленарному засіданні Конституційної комісії 30 жовтня 2015 року.

"В остаточному варіанті тексту уточнено питання щодо утворення та ліквідації судів, юрисдикції судів, імунітету судді, засад судочинства, вимог до судді Конституційного Суду України, повноважень президента України на перехідний період тощо. В проекті також врахована пропозиція Венеціанської комісії щодо повноваження Вищої ради правосуддя ухвалювати рішення про переведення судді з одного суду до іншого після закінчення перехідного періоду", - йдеться в повідомленні.

У проекті також враховано пропозицію Венеціанської комісії, яка передбачає, що у разі реорганізації окремих судів, судді, яких це стосуватиметься, отримають можливість піти у відставку або пройти прозорий конкурс на нову посаду.

Крім того, законопроект, за рекомендацією міжнародних експертів, доповнено нормою, що передбачає, що однією з підстав звільнення судді є порушення ним обов'язку щодо подання відомостей, які пояснюють походження його майна.

"Робоча група вийшла на фінальний етап узгодження проекту змін до Конституції в частині правосуддя. В максимально можливі короткі строки були враховані всі принципові рекомендації Венеціанської комісії", - повідомив О.Філатов

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА