13:17 02.11.2015

ВАСУ вирішив залучити Шокіна як третю особу в розгляді позову Мосійчука до ВР

2 хв читати
ВАСУ вирішив залучити Шокіна як третю особу в розгляді позову Мосійчука до ВР

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) ухвалив рішення залучити генерального прокурора України Віктора Шокіна як третю особу на стороні відповідача в розгляді позову народного депутата фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука до Верховної Ради про визнання незаконною і скасування постанови парламенту про дозвіл на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення колегія з п'яти суддів ухвалила на засіданні в понеділок. Засідання суду продовжиться 9 листопада о 10.00.

Як повідомлялося, 17 вересня під час засідання парламенту з трибуни Верховної Ради В. Шокін заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України, і надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії І.Мосійчук. Після цього він оприлюднив відео оперативної зйомки, на якому депутат розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

Далі В. Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність І.Мосійчука, після чого спікер Володимир Гройсман поставив на голосування питання про внесення до порядку денного цього питання. Парламентарі підтримали внесення до порядку денного і В. Гройсман поставив на голосування саме питання про зняття недоторканності і арешт І.Мосійчука. За таке рішення проголосували 262 депутати.

І.Мосійчук підозрюється в здійсненні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА