12:50 03.11.2015

Міноборони РФ офіційно підтвердило, що Александров і Єрофєєв на момент затримання не були кадровими російськими військовими

2 хв читати
Міноборони РФ офіційно підтвердило, що Александров і Єрофєєв на момент затримання не були кадровими російськими військовими

Адвокат російського спецназівця Олександра Александрова Юрій Грабовський стверджує, що Міноборони РФ дало офіційне підтвердження того, що на момент затримання О. Александров та Євген Єрофєєв вже не були кадровими військовослужбовцями ЗС РФ, а проходили службу за контрактом "народної міліції ЛНР".

"Ми направляли запит і отримали всі необхідні відповіді. Відповідь позитивна. Міністерство оборони РФ підтвердило весь послужний список зазначених осіб. На момент затримання вони не були російськими військовослужбовцями. Вони проходили службу за контрактом "народної міліції ЛНР", - сказав він журналістам після завершення засідання Голосіївського районного суду р. Києва у вівторок

Ю. Грабовський зазначив, що захист російських спецназівців "у принципі влаштовує" рішення Голосіївського суду Києва про призначення розгляду справи їхіх підзахисних по суті на 10 листопада і адвокати в процесі доводитимуть невинуватість своїх клієнтів.

За його словами, всі докази будуть представлені на відповідних стадіях процесу з урахуванням дії Женевської конвенції.

"Оскільки військовополонених взагалі не можуть судити, а сторона звинувачення фактично визнала їх військовополоненими, але юридично цей статус заперечує", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, як захист аргументуватиме, що Є. Єрофєєв та О. Александров є військовополоненими, Ю. Грабовський сказав: "Женевська конвенція чітко регламентує всі відповіді на ці запитання безпосередньо. Вона зазначає, що навіть визнані органи управління, у підпорядкуванні яких є збройні структури, підпадають під дію цієї конвенції".

Він звернув увагу на те, що такою практикою широко користується США стосовно своїх солдатів, які воювали в Іраку і Афганістані. "Є прекрасні рішення американських судів з цього приводу. Ви можете з ними ознайомитися. Вони повним ходом користуються цією конвенцією", - сказав Ю. Грабовський.

Адвокат наголсоив, що захист клопотатиме про допит як свідків членів "народної міліції ЛНР" в режимі відеоконференції. "Двоє громадян Російської Федерації, які можуть з'явитися до суду, які є учасниками Контактної групи, у них напівдипломатичний статус, а ті громадяни України, які перебувають на території ЛНР – у режимі відеоконференції", - пояснив Ю. Грабовський.

Він додав, що сторона захисту намагатиметься забезпечити технічними засобами відеоконференцію із будівель суду на території Луганської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА