14:59 05.11.2015

Кемерон схиляється до версії, що причиною катастрофи російського літака в Єгипті був теракт

2 хв читати
Кемерон схиляється до версії, що причиною катастрофи російського літака в Єгипті був теракт

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що вважає правдоподібною версію, згідно з якою причиною катастрофи російського пасажирського авіалайнера на Синаї 31 жовтня став вибух бомби, повідомив сайт газети "Гардіан".

Розповідаючи про те, що сталося, на його думку, на борту теракт, британський прем'єр заявив: "Радше так, ніж ні".

Раніше в четвер міністр цивільної авіації Єгипту Хосам Камаль заявив, що єгипетська влада не має даних, які б підкріплювали припущення про те, що на борту російського пасажирського літака міг статися вибух.

За повідомленням "Гардіан", міністр пояснив, що версія про вибух на борту не ґрунтується на фактах. За його словами, в єгипетських слідчих "наразі немає жодних доказів, які б підкріплювали цю гіпотезу".

Зі свого боку, глава МЗС Єгипту Самех Шукрі закликав британську владу не робити передчасних висновків щодо причин катастрофи російського пасажирського авіалайнера на Синаї. "Триває розслідування, і не варто випереджати події та ухвалювати рішення, що можуть мати наслідки", - заявив міністр телеканалу Сі-Ен-Ен. За словами С. Шукрі, він був здивований припущеннями британської сторони про те, що причиною катастрофи міг бути вибух.

Раніше глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що рейси британських авіакомпаній до аеропорту єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх і назад будуть скасовані на кілька днів з міркувань безпеки. "Безпека і захист наших підданих мають бути понад усе", - заявив міністр журналістам після наради надзвичайного антикризового комітету "Кобра", на якому обговорювалася ситуація, що склалася внаслідок аварії А321.

Ф. Хаммонд зазначив, що інформація надходить з різних джерел зокрема з розвідувальних, "існує можливість, що катастрофа була спричинена підривом вибухового пристрою на борту літака".

Водночас російські фахівці, які розслідують причини катастрофи, застерегли від поспішних висновків. Про неможливість офіційних заяв щодо причин аварії лайнера говорив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Літак А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Всі 224 людини, які перебували на борту, загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА