19:58 05.11.2015

ВР повернула на доопрацювання законопроект про Нацагентство з виявлення й управління отриманих корупційним шляхом активів

2 хв читати
ВР повернула на доопрацювання законопроект про Нацагентство з виявлення й управління отриманих корупційним шляхом активів

Київ. 5 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Верховна Рада України відправила до профільного комітету на повторне друге читання проекту урядового закону "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосували 230 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер увечері.

Як заявив спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман, ця законодавча ініціатива після доопрацювання в комітеті буде знову винесена на голосування у вівторок, 10 листопада.

Після провального голосування за законопроект у цілому і кількох безуспішних спроб повернутися до його розгляду спікер парламенту провів консультації з представниками фракцій.

Після цього міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що домовилися передбачити в ч.3 ст. 21 цього законопроекту норму, згідно з якою "управління активами, на які накладений арешт у кримінальному провадженні, здійснюється тільки шляхом їх зберігання, без права відчуження", за винятком випадків, коли заарештованими активами є товари, що швидко псуються

Проте народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник зазначив, що цю норму необхідно погодити з іншими статтями законопроекту. Він запропонував створити робочу групу, яка випише компромісні норми й зачитає, лише після цього голосувати.

Раніше В. Пинзеник наголосив, що цей закон буде ухвалений тільки якщо буде врахована компромісна норма - що Нацагентство управлятиме тільки конфіскованим майном.

Водночас, згідно з чинною редакцією законопроекту, який парламентарі в четвер розглядають у другому читанні, Нацагентство зможе управляти, зокрема реалізовувати їх юрособам і фізособам-підприємцям, як активами, які були конфісковані, так і тими, на які накладено арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА