14:35 06.11.2015

Новорічні свята стартують з традиційного запалювання вогнів на головній ялинці 19 грудня - КМДА

2 хв читати
Новорічні свята стартують з традиційного запалювання вогнів на головній ялинці 19 грудня - КМДА

Новорічні свята в Києві відзначатимуть на Софійській, Михайлівській, Троїцькій і Поштовій площах, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

"Як і в минулому році, головна ялинка країни буде розташована на Софійській площі, там також буде і сцена. Водночас всі дитячі розваги ми вирішили перенести на сусідню Михайлівську площу - там буде встановлений ковзанку, різні атракціони і резиденція Святого Миколая", - цитує Г. Старостенку прес-служба КМДА у п'ятницю.

Вона також зазначила, що головну ялинку країни Києву подарують, вона прибуде з Івано-Франківської області, висота ялини - 26 метрів. За словами Г. Старостенко, традиційно новорічні свята розпочнуться із запалення вогнів на ялинці в День Святого Миколая - 19 грудня.

Заступник голови КМДА розповіла, що між Софійською та Михайлівською площами протягом всіх свят функціонуватим новорічний ярмарок. "До святкувань також будуть задіяні Поштова і Троїцька площі. Крім того, зараз розглядаємо варіант проведення різдвяного ярмарку на Хрещатику. Але, як і в минулому році, на майдані Незалежності, у зв'язку з подіями зими 2013-2014 років, ніяких святкувань не передбачається", - додала вона.

При цьому Г. Старостенко зазначила, що з міського бюджету буде профінансовано лише організацію новорічних вистав і закупівлю новорічних подарунків для дітей, а ілюмінацію, новорічні прикраси та облаштування локацій беруть на себе партнери столиці.

За її словами, усі свята в цьому році мають відбуватися за єдиної концепції - в українському стилі і з національними традиціями, але в європейському форматі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА