14:46 07.11.2015

У Львівській області завершилися українсько-американські навчання "Fearless Guardian-2015"

2 хв читати
У Львівській області завершилися українсько-американські навчання "Fearless Guardian-2015"

У Львові у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ 6 листопада відбулася церемонія закриття українсько-американських навчань FearlessGuardian – 2015.

Як повідомляли в суботу прес-служба Національної гвардії України, у закриті навчань взяли участь т.в.о. командувача Нацгвардії, генерал-лейтенант Микола Балан та помічник міністра оборони США із питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін.

"Збройні сили Сполучених штатів мають багатий досвід у всебічній підготовці та організації блискавичних військових операцій, військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України мають практичний досвід протидії агресорові. Нам є чому вчитися. Спільні навчання показали свою ефективність. Це черговий крок до стандартів НАТО в Україні", - заявив під час закриття М.Балан.

Він зазначив, що за результатами проведення навчань українською стороною будуть внесені "принципово нові зміни до моделі системи бойової підготовки підрозділів Національної гвардії України".

У свою чергу Е. Слоткін зазначила, що Україна і США завдяки спільним навчанням в цьому році розширили співпрацю.

"Завдяки високому вмінню та навичкам українських нацгвардейців, є всі підстави вважати, що ці навчання відбулися вдало і успішно. Військовослужбовці Національної гвардії України під час спільних навчань Fearless Guardian - 2015 продемонстрували відмінну мотивацію до засвоєння нових знань. Я хочу, щоб ви знали, що в міністерстві оборони США турбуються про успіх українських військових. США підтримають Україну в її боротьбі проти російської агресії і продовжуватиме це в майбутньому", - сказала Е. Слоткін.

Також під час брифінгу помічник міністра оборони США розповіла, що зусилля об'єднаної групи з підготовки українських підрозділів спрямовані на проведення довгострокових військових реформ і поліпшення обороноздатності України.

"Сполучені штати витратили понад 266 млн дол. на обладнання та проведення тренувань з початку 2014 року, для поліпшення боєздатності України, захисту її кордонів і територіальної цілісності", - повідомила Е. Слоткін.

Спільні українсько-американські навчання Fearless Guardian - 2015 почалися у квітні 2015 року і складалися з трьох етапів, кожен з яких тривав понад 50 днів. Кожен етап складався з п'яти розділів: індивідуальна підготовка, підготовка фахівців, підготовка груп та відділень, підготовка взводів і рот і підготовка управління до виконання завдань за призначенням відповідно до стандартів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА