14:40 12.11.2015

ДФС наступного тижня проведе зустріч з ІТ-сферою для обговорення проблемних питань

2 хв читати
ДФС наступного тижня проведе зустріч з ІТ-сферою для обговорення проблемних питань

Голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров відзначає відкритість відомства до діалогу зі сферою ІТ та анонсує зустріч представників галузі та профільного комітету Верховної Ради ДФС наступного тижня.

Як повідомив глава ДФС на прес-конференції в Києві в четвер, зустріч імовірно відбудеться в понеділок.

За його словами, у галузі працюють близько 5 тис. компаній, 700 з яких мають іноземних акціонерів та іноземні інвестиції. З початку цього року в галузі були проведені 17 планових і 170 позапланових перевірок. При цьому в ДФС зазначають, що у відомства не виникали претензії до великих представників галузі.

"Ми склали ТОП-100 найбільших компаній у галузі (на основі даних Держстату – ІФ), до жодної з цих компаній у нас не було претензій", - сказав присутній на прес-конференції заступник голови ДФС Сергій Білан.

Він додав, що за приблизними оцінками відомства фіктивні податкові кредити в сфері ІТ становлять 300 млн грн.

Представники ДФС також зазначають, що іноземні інвестиції не є індульгенцією при сплаті податків. Вони навели приклади порушених стосовно ІТ-компаній справ. Зокрема, одна з компаній підписала договір на розробку програмного забезпечення з одним з міністерств на суму 25 млн грн, зазначивши, що для виконання робіт планує наймати 5-7 субпідрядників. Однак співробітники ДФС виявили, що роботи виконувалися двома програмістами за 1 млн грн. "Відповідно, 24 млн грн бюджетних коштів було присвоєно", - сказав С. Білан.

Крім того, відкрито провадження щодо телекомунікаційної компанії, яка вказала з метою мінімізації податків занижену кількість абонентів.

Керівники ДФС закликали галузь співпрацювати з відомством у відкритому режимі. "Ми готові до прямого і відкритого діалогу. Якщо є кримінальна справа, її необхідно розкрити в найкоротші строки. Якщо ви сплачуєте податки в необхідному обсязі, у нас з вами не буде проблем", - наголосив С. Білан.

Як повідомлялося, в останні місяці зросла кількість обшуків компаній IT-сектора правоохоронними органами, які вилучають їх майно і часто паралізують роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА