20:25 12.11.2015

Інспекція Державіаслужби не виявила серйозних ризиків для припинення польотів до Шарм-ель-Шейха

2 хв читати

Інспекція Державної авіаційної служби України не виявила в аеропорту Шарм-ель-Шейха (Єгипет) серйозних ризиків для авіаперевізників і пасажирів, які змусили б зупинити польоти до цього аеропорту.

"Наш інспектор відбув туди. Він спілкується на місці на рівні авіаційної влади Єгипту, йому відкрили скрізь доступ, він учора доповів, що оглянув усе, що йому було необхідно. В принципі, виходячи з його доповіді, те, що він вивчив, задовольняє вимоги, які пред'являють авіаційні стандарти безпеки, і жодних проблем він там не помітив", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" виконувач обов'язків голови Державіаслужби Едуард Дьомін.

Відповідаючи на запитання, яким чином можна гарантувати безпеку українських туристів до Єгипьту, якщо не зупиняти польотів, Е.Дьомін відповів, що це, зокрема, зазначена інспекція, робота з авіакомпаніями в цьому напрямі, які також самі посилюють вимоги авіаційної безпеки усередині.

Як повідомлялося, днями рада з безпеки польотів Державіаслужби України вирішила направити державного інспектора з авіаційної безпеки для перевірки стану авіаційної безпеки в аеропорту Шарм-ель-Шейх.

"Підготовлені та направлені на адресу авіакомпаній, що виконують рейси до/з аеропортів Єгипту, телеграми про вжиття додаткових заходів авіаційної безпеки під час виконання авіаперевезень до/з аеропортів Єгипту", - зазначала Державіаслужба.

Окрім того, відомство постійно здійснює контроль стану дотримання українськими авіаперевізниками вимог із гарантування авіаційної безпеки та безпеки польотів.

Раніше повідомлялося, що літак А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився на півночі півострова Синай поблизу міста Ель-Аріш. Всі 224 людини, що перебували на борту, загинули.

Національне бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними суднами (НБРЦА) України на початку листопада вирішило направити свого експерта для розслідування цієї авіакатастрофи, оскільки серед загиблих були громадяни України. Водночас на відміну від низки інших країн Київ не припинив польотів до Єгипту, а лише заборонив літати через Синайський півострів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА