12:03 13.11.2015

Глава Міненерговугілля запропонує Кабміну продовжити договір про постачання електроенергії до Криму на 2016 рік

2 хв читати
Глава Міненерговугілля запропонує Кабміну продовжити договір про постачання електроенергії до Криму на 2016 рік

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціюватиме продовження договору про постачання електроенергії з материкової частини України в окупований Крим.

"Рішення щодо постачання електроенергії до Криму - це було рішення Кабінету Міністрів, і я ще раз цього року виноситиму на продовження цього договору", - сказав глава Міненерговугілля Володимир Демчишин, відповідаючи на запитання лідера меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За словами міністра, військові гарнізони та силові структури мають власні генератори. Водночас у разі призупинення постачання електроенергії до Криму насамперед страждатимуть звичайні люди.

"Доти, доки не буде прийнято політичне рішення, ми виконуватимемо своє зобов'язання", - додав В.Демчишин.

Як повідомлялося, передача електроенергії з материкової частини України в окупований Крим за сім місяців 2015 року становила 3,235 млрд кВт-год, що на 1,3% (на 0,044 млрд кВт-год) менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

В окупований Крим електроенергія з континентальної частини України може надходити чотирма ЛЕП: 330 кВ Мелітополь-Джанкой, 330 кВ Каховка-Островська, 330 кВ Каховка-Джанкой та 220 кВ Каховка-Титан.

Фактичне сальдо перетікань електроенергії між континентальною частиною України та Кримом у 2013 році становило +5,957 млрд кВт-год. Власне виробництво електроенергії на території АРК у 2013 році становило 1,171 млрд кВт-год (ТЕЦ - 828 млн кВт-год, СЕС - 297 млн кВт-год, ВЕС - 46 млн кВт-год), в той же період автономія спожила 7,128 млрд кВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА