15:35 16.11.2015

Кабмін затвердив виконання проектно-пошукових робіт для продовження в Харкові третьої лінії метро за 2,66 млрд грн

2 хв читати
Кабмін затвердив виконання проектно-пошукових робіт для продовження в Харкові третьої лінії метро за 2,66 млрд грн

Кабінет Міністрів України затвердив відкоригований титул на виконання проектно-пошукових робіт для реалізації будівництва в Харкові третьої (Олексіївської - ІФ) лінії метрополітену від станції "Метробудівників ім. Г.І.Ващенка" до станції "Одеська", загальною вартістю проекту 2,66 млрд грн.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №1172-р від 11 листопада 2015 року, текст якого оприлюднено на порталі відомства в понеділок.

Згідно з документом, будівництво третьої лінії харківського метрополітену від станції "Метробудівників ім. Г.І.Ващенка" до станції "Одеська" планується розпочати в 2015 році і завершити в 2019 році. У рамках проекту передбачається будівництво 3,47 км колії метрополітену і двох нових станцій - "Державінської" та "Одеської". Прогнозована вартість будівельно-монтажних робіт становить 1,97 млрд грн, проектно-пошукових робіт - 3,62 млн грн.

Крім того, розпорядженням Кабміну № 1171-р від 11 листопада 2015 року, текст якого оприлюднено на порталі відомства в понеділок, затверджено відкориговано титул на виконання проектно-пошукових робіт для будівництва в Харкові електродепо "Олексіївське", яке буде сполучене з третьою лінією харківського метрополітену.

Як вказано в документі, будівництво електродепо планується розпочати в 2015 і завершити в 2018 році. Вартість проекту 714,61 млн грн, зокрема будівельно-монтажних робіт - 528,81 млн грн, проектно-пошукових робіт - 1,014 млн грн. Передбачається, що електродепо загальною протяжністю колії 0,79 км зможе розміщувати й обслуговувати 115 вагонів.

Генеральною проектною організацією в обох проектах виступить ПАТ "Харківметропроект".

Як повідомлялося, 25 грудня 2013 року Харківська міськрада ухвалила рішення про створення групи управління інвестпроектом "Продовження третьої лінії метрополітену в м. Харкові", який передбачалося реалізувати спільно з ЄБРР.

Загальна вартість інвестиційного проекту становила 3,27 млрд грн, зокрема кошти бенефіціара КП "Харківський метрополітен" - 148,8 млн грн, кошти бюджету міста Харкова - 18,9 млн грн, кредитні кошти ЄБРР і Європейського інвестиційного банку - по 1,55 млрд грн, Інвестпроект передбачає об'єкти будівництва: проект "Будівництво третьої лінії Харківського метрополітену від станції "Метробудівників ім. Г.І.Ващенка" до станції "Одеська" (включає будівництво перегінних тунелів з притунельними спорудами і двох станцій - "Державінська" й "Одеська"), проект "Будівництво електродепо "Олексіївське" із сполучною гілкою до третьої лінії Харківського метрополітену", придбання 60 вагонів, а також комплексний благоустрій територій, прилеглих до нових станцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА