10:34 17.11.2015

Порошенко оголосив 2016 рік роком англійської мови в Україні

2 хв читати
Порошенко оголосив 2016 рік роком англійської мови в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні".

Як повідомляє прес-служба глави держави, П. Порошенко прийняв таке рішення, "враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання і використання англійської мови, забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний і науково-освітній простір, підтримку програми Go Global, що визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку".

Згідно з указом, Кабінету Міністрів України, доручено розробити та затвердити комплекс заходів на 2016 і наступні роки, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови, зокрема передбачивши організацію на базі вищих навчальних закладів курсів із вивчення англійської мови, сприяння розширенню викладання у вишах дисциплін англійською мовою, збільшення мережі гуртків у позашкільних навчальних закладах.

Згідно з указом, має бути проведено оцінювання рівня володіння державними службовцями англійською мовою і організовані мовні курси для вивчення.

Вивчення англійської мови має бути зараховано до програми підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Також має бути забезпечено проведення професійних конкурсів, олімпіад та інших змагань з англійської мови, розвиток взаємного обміну учнями та студентами між навчальними закладами України і держав, в яких англійська мова є основною мовою спілкування, активізовано участь загальноосвітніх навчальних закладів України в програмі Європейського союзу E-Twinning Plus.

Крім того, згідно з указом, має бути розширено мережу літніх мовних таборів з метою вивчення іноземних мов в Україні.

"Йдеться і про розвиток міжнародного співробітництва щодо залучення до викладання англійської мови іноземних фахівців – носіїв мови, зокрема волонтерів, спрощення порядку в'їзду в Україну та перебування в Україні таких фахівців", - повідомляє прес-служба.

Уряд також має передбачити удосконалення законодавства у сфері освіти та науки, а також впровадження поетапної сертифікації вчителів іноземних мов з метою визначення їхнього рівня володіння мовою і відповідної диференціації оплати праці.

Крім того, планується впровадження освітніх теле - і радіопрограм з вивчення англійської мови для різних категорій населення, поширення практики демонстрації фільмів англійською мовою з субтитруванням державною мовою.

Уряду доручено опрацювати питання залучення міжнародної фінансової і технічної допомоги для реалізації цих заходів.

Обласним адміністраціям доручено забезпечити розробку і реалізацію відповідних регіональних планів заходів, спрямованих на популяризацію вивчення англійської мови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА