14:18 18.11.2015

Двоє нападників на Т. Чорновол наприкінці 2013 року засуджені, трьох шукає Інтерпол - МВС

2 хв читати
Двоє нападників на Т. Чорновол наприкінці 2013 року засуджені, трьох шукає Інтерпол - МВС

Двоє осіб, які брали участь у нападі на активістку Майдану, нинішнього народного депутата фракції "Народний фронт" Тетяну Чорновол у грудні 2013 року, засуджені, ще троє перебувають у розшуку за лінією Інтерполу, зазначають у Міністерстві внутрішніх справ України.

"Як було встановлено слідством, кримінальний авторитет з міста Дніпродзержинська Олег Нетребко, який був відомий під кличкою "Нетрик", у кримінальних колах Дніпропетровська підшукав для вчинення цього злочину своїх підопічних, які перебували під його впливом", - розповів начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко на брифінгу в середу в Києві.

За словами представника МВС, співучасники злочину розподілили ролі, після чого здійснили напад на Т. Чорновол.

"Нетребко, Корнілов і Зінченко оголошені в міжнародний розшук за лінією Інтерполу у зв'язку зі скоєнням тяжкого злочину, організацією і замахом на вчинення вбивства групою осіб. Котенко і Залюбовський були засуджені, у квітні відбувся суд, в липні, якщо я не помиляюся, 25 липня, вони були остаточно засуджені за скоєння цього злочину", - розповів В. Остапенко.

При цьому він зазначив, що, "ймовірно, Зінченко зараз перебуває на території Росії".

Як повідомлялося, невідомі побили Т. Чорновол у ніч на 25 грудня 2013 року. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі і її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Невідомі витягли Т. Чорновол і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), після допиту Т. Чорновол у четвер, провадження було додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України – завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Раніше, в рамках розслідування цього кримінального провадження, правоохоронці повідомляли про затримання підозрюваних у скоєнні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка та його брата Олександра, а також Андрія Насиковського, в квартирі якого ночував у ніч скоєння злочину С. Котенко.

На О. Храмовца зареєстровано авто Porsche Cayenne, що фігурує на запису відеореєстратора автомобіля Т. Чорновол. Водночас, низка ЗМІ з посиланням на друзів підозрюваного повідомляють, що в О. Храмовца є алібі, а Porsche Cayenne у нього ще півроку тому придбав С. Котенко, однак виплатив лише частину суми, тому авто все ще зареєстровано на О. Храмцова.

Т. Чорновол на той момент – відома журналістка та громадська активістка, яка опублікувала низку статей-розслідувань про вищих посадових осіб чинної влади. У 2014 році вона брала участь у парламентських виборах і пройшла до Верховної Ради за списками партії "Народний фронт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА