14:07 20.11.2015

Навчання за програмою НАТО відбудуться на Хмельницькому полігоні наступного тижня – Фріз

2 хв читати
Навчання за програмою НАТО відбудуться на Хмельницькому полігоні наступного тижня – Фріз

Керівник парламентського підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка") повідомила про досягнуту домовленість щодо проведення на Хмельницькому полігоні навчань за програмою НАТО.

"Сьогодні під час зустрічі з представниками офісу НАТО і SOCOM мене проінформували про те, що, незважаючи на всі проблеми, навчання за програмою НАТО для ССО (Сил спеціальних операцій – ІФ) України все ж відбудуться на Хмельницькому полігоні з понеділка, як і було заплановано з нашими партнерами", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Раніше І. Фріз заявляла, що Генштаб ЗС України зриває програму співпраці з НАТО щодо створення ССО в Україні. Зокрема, вона стверджувала, що Генштаб не йде на контакти з представниками НАТО і фактично зриває співпрацю з місією Альянсу. "Фактично ми зіткнулися з блокуванням процесу створення ССО за стандартами НАТО, що відбувається вже близько року. Тренування, які були заплановані у Хмельницькому на кошти США і узгоджені з представниками SOCOM, з незрозумілих причин перенесені в Яворів", - писала вона 17 листопада.

У свою чергу, в Генштабі заявили, що робота зі створення ССО триває в плановому режимі. "Концепція розвитку Сил спецоперацій розроблена і зараз проходить експертну оцінку із залученням спеціалістів, зокрема радників НАТО", - повідомив спікер Генштабу Владислав Селезньов агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА