15:02 22.11.2015

Ремонтні бригади "Укренерго" готові до відновлення ЛЕП, чекають допуску

2 хв читати
Ремонтні бригади "Укренерго" готові до відновлення ЛЕП, чекають допуску

Ремонтні бригади НЕК "Укренерго" готові до початку відновлення пошкоджених унаслідок підривів ліній електропередач (ЛЕП), повідомив перший заступник директора з оперативного управління ОЕС України НЕК Юрій Касич.

"Наразі робочі місця повністю підготовлено, встановлено заземлення на місцях проведення робіт і бригади готові до виконання, але ті люди, які там є, вони не допускають до виконання робіт", - сказав він на прес-конференції в Києві в неділю.

Ю.Касич спрогнозував, що одну з ЛЕП можна відновити протягом доби, три лінії – протягом 2-4 діб.

Перший заступник голови "Укренерго" також повідомив, що під час ліквідації короткого замикання на лінії "Каховська-Джанкой" було пошкоджено повітряний вимикач на підстанції "Каховська".

"Під час відключення ще одного елемента на підстанції "Каховська" можливий каскадний розвиток аварії, можливі дуже великі неприємності для Херсонської області: близько 50% (споживачів - ІФ) можуть бути знеструмлені", - уточнив він.

Ю.Касич уточнив, що ремонтні роботи на ПС "Каховська" вже почалися, але не став прогнозувати термінів їх завершення. "Пошкодження вимикача – це більш складна операція, ніж на лінії", - сказав він.

Перший заступник голови "Укренерго" також зазначив, що ситуація з підривом опор ЛЕП є форс-мажором і НЕК, як технічний виконавець угоди на постачання електроенергії в окупований Крим, в понеділок зробить відповідне повідомлення сторонам контракту про це.

Як повідомлялося, в окупований Крим електроенергія з континентальної частини України може надходити чотирма ЛЕП: 330 кВ "Мелітополь-Джанкой", 330 кВ "Каховка-Островська", 330 кВ "Каховка-Джанкой" та 220 кВ "Каховка-Титан".

Всі вони пошкоджені через підриви, внаслідок чого поставки української електроенергії в Крим повністю припилися в ніч на неділю.

"Укренерго" експлуатує магістральні і міждержавні лінії електропередачі, а також провадить централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА