18:23 25.11.2015

Державіаслужба повідомила російську сторону про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ з 26 листопада

2 хв читати
Державіаслужба повідомила російську сторону про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ з 26 листопада

Державна авіаційна служба України у виконання рішення уряду України вже надіслала листи до Росавіації та МЗС України, якими повідомила: транзит для всіх літаків Російської Федерації через повітряний простір України припиняється з 00.00 26 листопада, повідомило Міністерство інфраструктури в мережі Facebook.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку із загостренням військової і суспільно-політичної ситуації Кабінет Міністрів у середу ухвалив рішення заборонити проліт українського повітряного простору для усіх без винятку російських авіакомпаній з 26 листопада.

За даними Мінінфраструктури, прийняте рішення обумовлене систематичним порушенням правил польотів і порядку використання повітряного простору України з боку російських авіаперевізників. Воно має на меті запобігти будь-яким можливим провокаціям у повітряному просторі країни.

"Україні належить повний і винятковий суверенітет над повітряним простором України, що є частиною її території. Здійснюючи польоти в Крим, російські авіакомпанії порушують положення Угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про повітряне сполучення і співпрацю у сфері повітряного транспорту 1994 року, Конвенції про міжнародну громадянську авіацію 1944 роки і Угоди про транзит міжнародними повітряними лініями від 1944 року в частині дотримання національних законів і правил", - нагадало міністерство, додавши, що Росія зупинила видачу дозволів на проліт її території українськими авіакомпаніями в серпні 2014 року.

Як повідомлялося, Державіаслужба України станом ще на 31 липня 2014 року за порушення правил і порядку використання повітряного простору України наклала штрафи на низку російських авіакомпаній відповідно до законодавства України.

Пізніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив про припинення транзитних рейсів українських авіакомпаній, що виконують польоти через повітряний простір Росії, в низку країн.

Державіаслужба України, у свою чергу, з 14 серпня того ж року ввела для російських авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот-російські авіалінії" спеціальний режим виконання транзитних польотів з Російської Федерації через повітряний простір України у Болгарію, Ізраїль, Туреччину, Єгипет і Грецію, що передбачає, що ці авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір України тільки за умови отримання від неї відповідного дозволу для кожного рейсу окремо.

Вже в 2015 році Україна з 25 жовтня ввела заборону на пряме авіасполучення між Україною і РФ через санкції, що вводилися проти авіакомпаній. Транзит же через Україну для російських авіакомпаній був заборонений тільки для повітряних суден, які перевозять військове обладнання, військову живу силу і обладнання подвійного призначення.

У свою чергу, Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) з 25 жовтня 2015 року ввело повну заборону на використання повітряного простору РФ для авіакомпаній України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА