20:20 25.11.2015

ЄБРР концентрує 30% акцій Райффайзен Банку Аваль

3 хв читати
ЄБРР концентрує 30% акцій Райффайзен Банку Аваль

(додано 6-11 абз.)

Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) концентрує 30% акцій Райффайзен Банку Аваль (РБА, Київ), повідомляється в спільному прес-релізі РБА і ЄБРР.

"Відповідно до укладеної сьогодні в Києві угоди, ЄБРР придбає 30% акцій РБА", - зазначено в повідомленні.

Згідно з документом, ЄБРР і Raiffeisen Bank International візьмуть участь у збільшенні капіталу першого рівня Райффайзен Банку Аваль на суму 3,15 млрд грн (EUR122 млн).

Питання про збільшення капіталу буде винесено на затвердження на загальних зборах акціонерів РБА 3 грудня 2015 року.

При цьому передбачається, що частка Raiffeisen Bank International у статутному капіталі дочірнього банку знизиться з 96,2% до приблизно 67%. Точна цифра залежатиме від того, яку участь у збільшенні капіталу візьмуть міноритарні акціонери, яких нині налічується близько 109 тис.

Як повідомив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер на прес-конференції в середу, беручи участь у докапіталізації Райффайзен Банк Аваль, ЄБРР надає підтримку економіці України.

"Для нас угода з Райффайзен Банком Аваль - це можливість направити гроші в економіку України, тому що Райффайзен Банк Аваль кредитує, працює з реальним сектором економіки і ми, працюючи з банком, направляємо кошти в економіку", - сказав він.

Як повідомив також на прес-конференції керівний директор ЄБРР у секторі фінансових установ Нік Тессіман, через 6-7 років ЄБРР може розглянути можливість виходу зі складу акціонерів Райффайзен Банку Аваль, оскільки зазвичай ЄБРР входить до складу акціонерів компаній і банків на певний період, після чого продає цей пакет.

"Це комерційна транзакція, ми очікуємо, що вона принесе прибуток. Якщо після шести-семи років все буде добре, ми зможемо розглядати вихід з цієї інвестиції з тим, щоб ці кошти використовувати для інших проектів", - сказав він.

Як повідомив журналістам глава правління РБА Володимир Лавренчук, у 2016 році банк планує вийти на прибуткову діяльність.

"Із наступного року плануємо вихід на прибуткову діяльність. У цьому році будемо показувати збиткову діяльність через формування резервів", - сказав він.

Як повідомлялося, ЄБРР має намір придбати до 27,64 млрд простих іменних акцій Райффайзен Банку Аваль під час додаткової емісії. Номінальна вартість однієї акції - 0,1 грн.

Статутний капітал банку станом на кінець третього кварталу 2015 року становив 3,003 млрд грн.

На кінець травня 2015 року Raiffeisen Bank International володів 96,5% акцій українського банку.

Райффайзен Банк Аваль заснований у 1992 році. Має близько 670 відділень у країні, обслуговуючи майже 3 млн клієнтів.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром активів РБА посідав 6-те місце (52,639 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.

Raiffeisen Bank International - дочірня структура Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesellschaft (RZB), якій належить близько 60,7% звичайних акцій RBI. Акції RBI котируються на Віденській фондовій біржі.

RZB, у свою чергу, є центральною установою австрійської банківської Raiffeisen - найбільшої банківської групи в Австрії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удар окупантів по Балаклії спрямований на велику кількість жертв серед цивільних

Уже десятеро поранених унаслідок ворожого обстрілу Балаклії

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА