11:26 26.11.2015

Кабмін запропонував ВР скасувати трудові книжки

2 хв читати
Кабмін запропонував ВР скасувати трудові книжки

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді скасувати трудові книжки, змінивши порядок обліку трудової діяльності співробітників.

Відповідний законопроект №3507, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) і схвалений на засіданні Кабміну 11 листопада, зареєстрований в парламенті 24 листопада.

Законопроект припускає внесення змін до Кодексу законів про працю - норма про трудову книжку вилучається, замість цього вводиться норма, згідно з якою облік трудової діяльності співробітника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Порядок ведення обліку трудової діяльності співробітників в електронній формі встановлюватиме Кабмін.

Зміни до закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" передбачають розширення списку даних про співробітника, які вносяться в реєстр. Зокрема, в персональну облікову картку застрахованого вносяться додатково: унікальний номер електронної персональної облікової картки застрахованої особи; серія і номер паспорта; місце реєстрації; місце отримання пенсій; відомості про членів сім'ї, які перебувають на утриманні застрахованої особи, і її дітей.

До частини картки, яка відображає інформацію, необхідну для обчислення і призначення страхових виплат, вносять додатково: суму виплат (доходу), з якої сплачені страхові внески за відповідний місяць; період трудових стосунків; суму періодів страхового стажу; відомості про трудові відносини (прийняття на роботу, присвоєння розряду, переведення на іншу роботу, звільнення); кількість відпрацьованих календарних днів за відповідний місяць; освіту; професію; назву посади із зазначенням структурного підрозділу; інформацію про основне місце роботи; відомості про добровільну сплату єдиного внеску за договором про добровільну участь; інформацію про судимість (якщо вона не погашена); інформацію про отриманий трудовий стаж.

Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявляв, що система трудових книжок суперечить європейській практиці та ускладнює роботу кадровим службам підприємств.

Він додав, що сам працював у багатьох країнах, але з трудовими книжками зіткнувся тільки в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА