11:56 27.11.2015

Україна готова замістити російське постачання зерна на ринку Туреччини

2 хв читати
Україна готова замістити російське постачання зерна на ринку Туреччини

Українське постачання зернових до Туреччини може збільшитися у разі припинення постачань з боку російських трейдерів.

"Якщо Росія припиняє постачати, то традиційним постачальником туди є Україна. Нам є що туди везти. Не лише пшеницю і кукурудзу, а й соняшникову олію", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.

Як уточнила провідний експерт зернового ринку консалтингового агентства "УкрАгроКонсалт" Єлизавета Малишко, Туреччина дуже вимоглива до якості зернових і зазвичай закуповує невеликі корабельні партії на 3-10 тис. тонн.

"За чотири місяці 2015/2016 МР Україна поставила в Туреччину 0,4 тис. тонн кукурудзи і 105 тис. тонн пшениці, загалом за 2014/2015 МР наші постачання зерна до цієї країни становили 329 тис. тонн, але збільшити їх цього року нескладно", - сказала вона.

За даними керівника аналітичного відділу консалтингової компанії "ААА" Марії Колесник, за 2014/2015 МР Росія поставила в Туреччину 5,5 млн тонн зернових, що становить 18% загального російського експорту зерна.

"Українська пшениця може частково зайняти нішу, яка звільняється. Якість нашого продовольчого зерна на високому рівні, тому в разі такої необхідності, думаю, наші трейдери швидко зорієнтуються", - додала експерт.

За її словами, Туреччина також є найбільшим експортером російської соняшникової олії. У разі призупинення постачань українські компанії також наростять постачання в цьому напрямку, оскільки урожай соняшнику цього року в Україні високий - близько 11 млн тонн.

Як повідомлялося, російські експортери зерна тимчасово припинили укладання угод на постачання зерна в Туреччину через побоювання обмежувальних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА