10:54 28.11.2015

Петиція про позбавлення громадянства України осіб за сепаратизм набрала необхідну кількість підписів для її розгляду

2 хв читати

Електронна петиція на сайті президента України №22/001799-еп "Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм" набрала 25 тис. 181 підпис і буде розглянута адміністрацією глави Української держави.

Громадянин Ігор Лазавенко 2 вересня 2015 року подав петицію, в якій він пропонує "здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки для внесення змін і доповнень до Конституції, законів, кодексів та ін., для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, що своїми публічними висловлюваннями чи діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності та суверенітету України (за наявності фактичних доказів)".

Автор петиції зазначає, що за сепаратизм, що чиниться злочинним шляхом, треба безумовно відбирати громадянство, "бо це й є замах на громадянство". "Виключенням може бути лише сепаратизм через точне виконання демократичних процедур та міжнародне законодавство - це нормальна практика державотворення", - йдеться в документі.

Станом на вечір п'ятниці, 27 листопада, петиція має статус "очікує на розгляд".

Згідно із законом про електронні петиції, петиція, адресована президентові, парламенту або уряду, має набрати на свою підтримку не менше ніж 25 тис. підписів громадян протягом не більше ніж трьох місяців із дня оприлюднення петиції.

У разі якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, її розгляд здійснюється протягом десяти робочих днів із дня публікації інформації про початок розгляду.

У разі якщо електронна петиція у встановлений термін не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, вона розглядається як звернення громадян відповідно до закону України "Про звернення громадян".

Розділ петицій на сайті президента розпочав роботу наприкінці серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА