20:42 29.11.2015

Яценюк підтримує притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини

2 хв читати
Яценюк підтримує притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини

Уряд України виступає за введення міжнародної відповідальності за комуністичні злочини та великодержавний шовінізм, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Як глава українського уряду, я підтримую сьогоднішню ініціативу наших балтійських партнерів, які почали процеси притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини. Над комуністичними злочинами і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче, відбудеться правосуддя і міжнародний трибунал", - сказав А.Яценюк в ефірі телепрограми "10 хвилин з прем'єром" в неділю.

А.Яценюк вважає, що головним винуватцем голодомору 1932-33 рр. в Україні була тоталітарна радянська влада. "Кремль був і залишається вбивцею. Головним злочинцем, який спланував і здійснив акт геноциду проти українського народу, був тоталітарний радянський комуністичний режим", - сказав він.

Прем'єр також наголосив, що російський великодержавний шовінізм став ідеологічною основою для радянського терору і "масштабних злочинів проти людяності", і зазначив, що від агресії російського шовінізму постраждав кожен сусідній із Росією народ. "По всьому периметру російського держави немає жодної країни, з якою Кремль підтримував би рівні і доброзичливі стосунки", - наголосив він.

"Хвороба російського шовінізму і презирства до кожного сусіда, його культури, мови або релігії сьогодні активно заохочується режимом президента Путіна. Фактично, шовінізм проповідується з найвищих кафедр і духовних престолів Росії. Подивіться, з якою ненавистю і злістю шовінізм навіть зараз продовжує заперечувати голодомор, захищаючи і аргументуючи людоїдство Сталіна і зводячи йому пам'ятники", - сказав А.Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА