17:52 30.11.2015

Мінфін визнає труднощі з отриманням транша МВФ до кінця 2015 року

2 хв читати
Мінфін визнає труднощі з отриманням транша МВФ до кінця 2015 року

Затягування прийняття державного бюджету і податкової реформи робить технічно складним отримання Україною третього транша кредиту розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду (МВФ), проте загроза від невеликої затримки з надходженням цих коштів відсутня, вважає заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

"Чисто технічно наразі досить складно отримати черговий транш до кінця 2015 року", – сказав він журналістам у Києві в понеділок.

Він нагадав, що співпраця з МВФ на цьому етапі дуже щільно прив'язана до затвердження бюджету на 2016 рік. А. Шевальов наголосив, що наразі якість ухваленого бюджету і податкової реформи важливіша за терміни отримання третього транша.

"Нам важливіше до наших бюджетних процесів мати якусь повагу, до наших громадян і місцевих органів влади, ухвалити якісний і збалансований бюджет", – сказав заступник міністра.

Він додав, що також технічно ускладнюють виділення транша різдвяні канікули в США.

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $16,95 млрд за поточним курсом) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,62 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,60 млрд).

Виділення Україні третього транша за програмою розширеного фінансування EFF затягується.

"МВФ поїхав, тому що ми не готові сказати, як збалансувати (зниження видатків за податковою реформою – ІФ)", – пояснила міністр фінансів Наталія Яресько після вересневого візиту місії.

"Наразі важливе значення має подання урядом на розгляд Верховної Ради бюджету, погодженого із завданнями за програмою, спрямованими на зниження дефіциту бюджету і розмір державного боргу до безпечного рівня, а також ухвалення Верховною Радою України зазначеного бюджету", - зазначав керівник місії в Україні Рон ван Руден після повторного її візиту до Києва в листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА