11:55 01.12.2015

У Європі можуть зняти санкції з рахунків Януковича та його соратників у березні 2016 - Касько

2 хв читати
У Європі можуть зняти санкції з рахунків Януковича та його соратників у березні 2016 - Касько

Якщо до березня 2016 року українським слідчим не вдасться знайти докази злочинного походження зарубіжних активів колишнього президента України Віктора Януковича і його соратників, то європейські країни можуть зняти блокування з їхніх рахунків, заявив заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

"Це сигнали від наших європейських партнерів, тому що санкції - це новітній адміністративний інструмент у світі. Суть його в тому, що коли в якійсь державі міняється уряд, санкції не дають можливість колишнім чиновникам швидко втекти з вкраденим. Приміром, такий режим існує в Швейцарії. Для свого уряду (колишнього - авт.) після його зміни вони одразу ж блокують рахунки, розбираються, а потім розблоковують", - заявив В. Касько в інтерв'ю газеті "Сьогодні".

Він зазначив, що саме цей механізм був застосований Швейцарією в лютому 2014 року до 20 українських високопосадовців, серед яких В. Янукович і його син Олександр.

"Але вони є адміністративними й покликані надати правоохоронним органам (в Україні - авт.) відстрочення і можливість з’ясувати. Нашим правоохоронним органам дали час із головою. Рік, у принципі, було б непогано. А дали два. Якщо вони за два роки не спромоглися вийти на докази стосовно злочинності цих активів, вибачте, хлопці, вам давали можливість. Якщо у власних кримінальних провадженнях ви не заарештували (рахунки і майно - авт.) за той час, який вам дали, ЄС за це не відповідатиме і далі триматиме ці гроші і інші активи", - сказав В. Касько.

Замгенпрокурора зазначив, що якщо українські слідчі в українських кримінальних провадженнях не знайдуть доказів злочинності активів В.Януковича і його соратників до березня, то санкції європейських країн цілком можуть бути зняті.

"Я про це повторюю публічно на кожному розі, на кожному засіданні комісії з повернення активів, щоб потім ніхто не робив вигляд, що цього не розуміли", - заявив В.Касько.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА