14:45 02.12.2015

Рада VIII скликання працює інтенсивніше попередньої, ухвалено 765 законів

2 хв читати
Рада VIII скликання працює інтенсивніше попередньої, ухвалено 765 законів

Верховна Рада України VII скликання порівняно з парламентом попереднього VII скликання працювала більш інтенсивно і забезпечила інституційну незалежність Верховної Ради, вважає аналітик громадянської мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев.

Український парламент VIII скликання порівняно з попереднім скликанням працював більш інтенсивно. Було проведено більше пленарних днів, ухвалено більше законодавчих актів", - сказав О. Клюжев під час прес-конференції в середу в Києві.

Аналітик зазначив, що серед досягнень парламенту VIII скликання – "забезпечення інституційної незалежності Верховної Ради у трикутнику взаємодії між парламентом, президентом і Кабінетом Міністрів".

"За нашими підрахунками, 78% всіх законодавчих актів, розглянутих Верховною Радою за рік діяльності, належали до законодавчої ініціативи народних депутатів України, і власне депутатський корпус продемонстрував здатність бути головним гравцем у формуванні правового простору української держави в таких складних умовах", - сказав О. Клюжев.

За його словами, результативно були проголосовані законами 765 законодавчих ініціатив, що становить 16% від загальної кількості зареєстрованих у парламенті законопроектів, і 57% від числа розглянутих у Верховній Раді за цей час законопроектів. З усіх 765 ухвалених документів 597 (78%) було ініційовано депутатами, 110 (14%) – Кабінетом мМіністрів і 58 (8%) – президентом.

Водночас, експерт наголосив, що президент є найбільш продуктивним в законотворчому процесі, враховуючи співвідношення кількості ініційованих законопроектів кожним з правових суб'єктів до кількості результативно проголосованих законів: 85% законодавчих ініціатив президента (58 68 внесених у парламент) були підтримані депутатами і стали законами.

За словами О. Клюжева, законотворча результативність уряду була меншою: 33% проектів законодавчих актів, ініційованих Кабінетом Міністрів (110 із 337 документів), були результативно проголосовані в парламенті і стали законами, тоді як серед усіх зареєстрованих протягом року депутатами законопроектів законами стали лише 14%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА