17:03 02.12.2015

ВР підтримає держбюджет-2016, що передбачає 100 млрд грн на безпеку та оборону - Клімкін

2 хв читати
ВР підтримає держбюджет-2016, що передбачає 100 млрд грн на безпеку та оборону - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін упевнений, що Верховна Рада підтримає проект державного бюджету на 2016 рік, у якому фінансування сектора безпеки і оборони буде передбачено на ущербі 100 млрд грн.

"Країни - члени НАТО передбачили на цей сектор 2% бюджету. У нас зараз цей показник близько 5%, але ми в стані відбиття російської агресії. Тому я думаю, що парламент це підтримає. Це питання допомоги тим, хто нас захищає, і ми зі свого боку не можемо їх залишити без засобів захисту", - сказав міністр агентству "Інтерфакс-Україна" в середу у Брюсселі.

На його переконання, створення реальної армії, "у якої, до речі, і в НАТО буде чого повчитися", вимагає значного фінансування. "Я переконаний, що парламент це підтримає, оскільки інакше я навіть не можу собі уявити, які пріоритети у нас будуть", - сказав П.Клімкін.

Згідно з проектом державного бюджету України на 2016 рік, текст якого оприлюднено на сайті Міністерства фінансів, витрати на оборону і безпеку країни передбачені у розмірі 4,4% валового внутрішнього продукту (ВВП). "100 млрд грн, або 4,4% ВВП ("живими" коштами без гарантій)", - зазначено в документі.

Автори проекту закону про держбюджет-2016 нагадали, що в 2015 році закладено 90 млрд грн "живими" коштами без гарантій.

Як повідомлялося, 19 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтвердив плани виділити в 2016 році 100 млрд грн на національну безпеку і оборону. "Основа бюджету - це, звичайно, національна безпека і оборона. На них, як і було заявлено, ми виділимо 100 млрд грн", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА