12:47 04.12.2015

Судді, які написали заяви про відставку, продовжили розглядати справу про події 2 травня в Одесі

3 хв читати
Судді, які написали заяви про відставку, продовжили розглядати справу про події 2 травня в Одесі

Судді Малиновського районного суду Одеси, які написали під тиском проукраїнських активістів заяви про відставку, відкликали їх того самого дня і продовжили розглядати справу про події 2 травня 2014 року в Одесі в частині подій на Грецькій площі.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", чергове засідання у справі відбувається в п'ятницю. Нині біля будівлі суду знову збираються проукраїнські активісти.

Прокурор заявив суду клопотання про скасування попереднього рішення суду щодо пом'якшення запобіжного заходу для обвинувачених, що залишаються під вартою (всі представники Антимайдану), і надання їм можливості вийти з-під варти під заставу.

У свою чергу обвинувачені та їхні захисники зажадали відводу прокурора.

Нині суд вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Одеської області прийняв до розгляду апеляцію на постанову Малиновського районного суду про пом'якшення запобіжного заходу для обвинувачених у кримінальному провадженні про події 2 травня 2014 року в Одесі (у частині подій на Грецькій площі) і тим самим припинив дію цієї постанови. Щоб суд прийняв апеляцію до розгляду, проукраїнські активісти з третьої години дня блокували одне з приміщень суду.

При цьому голова Апеляційного суду Одеської області Григорій Колесніков під час спілкування з активістами повідомив, що закони України не передбачають оскарження постанов про запобіжний захід, прийнятих під час судового слідства колегією суддів.

Цю апеляцію досі не розглянуто.

Як повідомлялося, раніше проукраїнські активісти змусили трьох суддів Малиновського районного суду Одеси написати заяви про звільнення після того, як вони дали можливість вийти з-під арешту під заставу п'ятьом обвинуваченим у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі.

Як повідомлялося, Малиновський суд Одеси 27 листопада призначив застави утримуваним під вартою обвинуваченим в одному з кримінальних проваджень у справі про події 2 травня 2014 року. Мінімальна сума застави - 110,2 тис. грн., максимальна - для одного з ключових обвинувачених Сергія Долженкова - 413,4 тис. грн. Загальна сума застави для всіх обвинувачених - близько 1 млн грн.

Нині справа, як і раніше, перебуває на етапі зачитування обвинувального висновку.

Як повідомлялося, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 людей і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинула у Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та умисно сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України розпочали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів.

У судовому розслідуванні на сьогодні перебувають щонайменше чотири кримінальні провадження стосовно підозрюваних у вчиненні злочинів 2 травня 2014 року в Одесі. Найбільш резонансна - справа щодо злочинів, вчинених на Грецькій площі в Одесі, де відбулися перші сутички проукраїнських і проросійських активістів. На лаві підсудних у цій справі - понад 20 людей, зокрема два громадянина Росії (усі - учасники Антимайдану). Раніше частині обвинувачених, що перебували в СІЗО, суд пом'якшив запобіжний захід на домашній арешт.

Сама справа потрапила до суду близько року тому, проте досі процес судового розслідування перебуває на етапі зачитування обвинувального акта через різні, часом формальні затримки. При цьому справу про події у Будинку профспілок, де загинула велика частина загиблих і в якій понад 100 підозрюваних, досі не передано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА