09:48 09.12.2015

Уряд готовий до "повного компромісу" щодо податкової реформи для створення збалансованого бюджету - Яценюк

2 хв читати
Уряд готовий до "повного компромісу" щодо податкової реформи для створення збалансованого бюджету - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ висловив упевненість у тому, що, враховуючи позицію президента України, буде розроблено єдиний проект податкової реформи, і заявив про готовність уряду до компромісу.

"Уряд готовий до повного компромісу з тією метою, щоб мати і ефективну податкову реформу, і збалансований бюджет", - наводить слова прем'єра прес-служба Кабміну.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко закликав до відмови від підвищення податкових ставок у рамках податкової реформи та запропонував поступове їх зниження в найближчі три роки, тоді як Мінфін у своєму проекті податкової реформи пропонував концепцію "все по 20", передбачаючи незначне підвищення поточних ставок податку на прибуток і ПДФО до 20%, збереження ставки ПДВ на рівні 20% і зниження ЄСВ до 20%

Як уточнила міністр фінансів Наталія Яресько на своїй сторінці у Facebook, ключові нововведення компромісних пропозицій - запровадження ставок ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) і податку на прибуток до 18% уже з наступного року, і до 17% – з 2017 року. Міністр фінансів також нагадала, що планується кардинально знизити оподаткування зарплат і вже наступного року знизити ЄСВ (єдиний соціальний внесок) з близько 41% до 20%.

"Також серед новацій - запровадження перехідного періоду для переходу сільськогосподарського бізнесу на загальну систему оподаткування, а також ціла низка важливих моментів в адмініструванні податків", - зазначила міністр.

Вона уточнила, що йдеться про демілітаризацію податкової міліції, створення електронного кабінету платника податків і створення "абсолютно прозорої, повністю автоматичної системи відшкодування ПДВ".

"Після численних обговорень та дискусій за останній час ми створили відповідальну концепцію податкової реформи з урахуванням коментарів та побажань представників громадськості та бізнесу", - вважає Н.Яресько.

За її словами, цей проект дістав схвалення президента України і буде поданий на розгляд до Верховної Ради.

Глава Мінфіну додала також, що для адаптації бізнесу до зміни правил президент пропонує ввести в дію положення про ставки податків із 1 січня 2016 року, а частину щодо адміністрування - з 1 квітня 2016 року.

Глава Мінфіну повідомила, що в середу в Кабміні буде представлено оновлений проект податкової реформи разом із побудованим на його основі проектом закону про державний бюджет на 2016 рік. Н.Яресько висловила сподівання на його якнайшвидше представлення на голосування до Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА