11:19 10.12.2015

Порошенко: Ми боротимемося за кожного українця, який постраждав від дій країни-агресора

1 хв читати
Порошенко: Ми боротимемося за кожного українця, який постраждав від дій країни-агресора

Забезпечення прав і свобод громадян є одним з найважливіших завдань внутрішньої і зовнішньої політики, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Виклики, з якими Україна зіткнулася останнім часом, показали необоротне прагнення суспільства до побудови європейської і демократичної країни, в якій гарантується і забезпечується право на гідне життя. Водночас питання прав людини нині особливо актуальні і набувають нових відтінків", - йдеться у зверненні глави держави з нагоди Міжнародного дня прав людини.

П. Порошенко зазначив, що через анексію Криму і військову агресію Росії понад 2 млн людей змушені були виїхати із зони бойових дій і тимчасово окупованих територій.

"На захоплених українських землях грубо порушуються права наших співвітчизників, зокрема кримських татар", - наголошується у зверненні.

Глава держави зазначив, що заручниками агресії були Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв, Микола Карп'юк, Станіслав Кліх, Сергій Литвинов, Валентин Виговський, Юрій Солошенко, "інші наші співвітчизники, які з порушенням міжнародних норм і правил були захоплені і утримуються росіянами".

"Ми боротимося за кожного українця, який постраждав від дій країни-агресора і її маріонеток", - наголошує президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА