12:44 11.12.2015

У командира 92-ї ОМБ здійснюють обшук у рамках справи про розстріл мобільної групи поблизу Щастя - адвокат

1 хв читати

У командира 92-ї окремої механізованої бригади Віктора Ніколюка вдома здійснюють обшук, повідомив його адвокат Дмитро Круговий.

"Приїхали з військової міжрегіональної прокуратури АТО і здійснюють обшук у рамках справи про розстріл мобільної групи 2 вересня. Що шукають - поки що незрозуміло", - сказав Д.Круговий кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що обшук також відбувається в одного із заступників В.Ніколюка.

Як повідомлялося, 2 вересня поблизу луганського Щастя була розстріляна зведена мобільна група, загинули дві людини - волонтер і працівник фіскальної служби, чотири людини були поранені.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-ї ОМБ.

Директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу біля Щастя підірвали із засідки, і наголосив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади, заявивши, що їй навмисно псують репутацію, проте імена замовників не можуть бути озвучені, доки триває слідство. За його словами, кампанія з дискредитації має одразу кілька цілей: посварити армію з цивільними патріотами, знизити рівень взаємодопомоги, а також розірвати консолідацію зусиль волонтерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА