13:47 11.12.2015

Україна та Кіпр підписали оновлену угоду про оподаткування

2 хв читати
Україна та Кіпр підписали оновлену угоду про оподаткування

Україна та Кіпр підписали оновлену міжурядову угоду про уникнення подвійного оподаткування.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", документ підписали міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Кіпру Йоргос Лаккотріпіс у присутності президентів двох країн.

Зокрема, сторони підписали протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Кіпру про уникнення подвійного оподаткування і протидію податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

У присутності президентів також було підписано міжурядову угоду про співробітництво у сфері вищої освіти, меморандум про взаєморозуміння між Держагентством з енергоефективності та енергозбереження України і Міністерством енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Кіпру у сфері відновлюваних джерел енергії та енергоефективності.

Підписано також угоду про співробітництво у сфері архівів двох країн.

Як повідомлялося, 21 липня 2015 року Міністерство фінансів України домовилося з Республікою Кіпр про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів. Відповідного рішення досягнуто за підсумками другого раунду переговорів між заступником міністра фінансів України Оленою Макеєвою та представниками уряду Кіпру 2 липня 2015 року і зафіксовано у відповідному протоколі.

Таким чином Мінфін домовився з урядом Кіпру про підписання нової Конвенції про уникнення подвійного оподаткування, що відповідає рекомендаціям ОЕСР (Організації економічного співробітництва і розвитку).

Згідно з домовленостями, від оподаткування в Україні звільнятимуться лише ті доходи, які отримані резидентом Кіпру в результаті відчуження акцій та інших корпоративних прав, більше ніж 50% вартості яких прямо або опосередковано пов'язані з нерухомим майном, розташованим на території України.

Мінфін при цьому уточнює, що наразі єдиною вимогою для звільнення від оподаткування доходів у результаті відчуження майна резидентів Кіпру є розташування цього майна на території України.

Крім того, щоб отримати право застосування 5-відсоткового податку при виплаті дивідендів, платнику податків необхідно буде і володіти 20-відсотковою часткою компанії та інвестувати в її статутний капітал не менше ніж EUR100 тис., тоді як нині достатньо виконати лише одну з цих умов.

Сторони також домовилися про підвищення ставки податку при виплаті відсотків до 5% із 2%.

У разі підписання тексту нової конвенції та її ратифікації парламентами України та Республіки Кіпр нові умови оподаткування пасивних доходів набудуть чинності не раніше за 1 січня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА