18:27 13.12.2015

Зубко заявив про готовність України до участі в будівництві газопроводу ТАПІ

2 хв читати
Зубко заявив про готовність України до участі в будівництві газопроводу ТАПІ

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявляє, що Україна готова брати участь у будівництві газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан – Індія (ТАПІ), повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Україна готова до участі в реалізації проекту будівництва газопроводу Туркменістан – Афганістан – Пакистан – Індія. Наші промислові підприємства здатні поставляти обладнання та комплектуючі для будівництва... Україна готова поставляти продукцію підприємств «Зорямашпроект» та НВО ім. Фрунзе для будівництва цього газопроводу. Ми готові поставляти трубну продукцію, а також виконувати будівельно-монтажні роботи", - заявив Г.Зубко під час зустрічі з віце-прем'єром Кабінету Міністрів Туркменістану Ягшигельди Какаєвим у рамках робочої поїздки в Туркменістан.

За його словами, Україна також зацікавлена в імпорті з Туркменістану світлих нафтопродуктів, зокрема дизпалива, якість якого відповідає європейським стандартам.

Зустріч відбулася напередодні церемонії відкриття будівництва газопроводу. Відкрив будівництво транснаціонального газопроводу ТАПІ Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов. У церемонії взяли участь Президент Ісламської Республіки Афганістан Мохаммад Ашраф Гані, Віце-президент Республіки Індія Мохаммад Хамід Ансарі, Прем'єр-міністр Ісламської Республіки Пакистан Мохамад Наваз Шаріф.

Протяжність газопроводу, відповідно до проекту, повинна скласти 1735 км, з яких більше 700 будуть припадати на територію Афганістану. По завершенні будівництва по газопроводу стане можливим щорічно виробляти транспортування 33 мільярдів кубічних метрів газу з Галкинишського родовища. Загальна вартість проекту - близько $30 млрд, при цьому кошти на проведення робіт виділили США і Азіатський банк розвитку. Очікується, що будівництво буде завершено до кінця грудня 2018 року.

Г.Зубко за дорученням президента України Петра Порошенка очолив офіційну делегацію України в Туркменістан для участі у форумі "Peace, security and development", присвяченому 20-й річниці нейтралітету Туркменістану.

Як повідомляє прес-служба, в рамках роботи офіційної делегації Г.Зубко також провів робочі зустрічі зі співпраці економік України та Туркменістану з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Сатликом Сатликовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Шамухамметом Дурдилиєвим.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА