18:25 17.12.2015

ЄС виділив Україні EUR5 млн на розвиток енергетичного сектора

1 хв читати
ЄС виділив Україні EUR5 млн на розвиток енергетичного сектора

Європейський Союз у четвер надав Україні перший транш у сумі EUR5 млн у рамках програми ЄС "Підтримка впровадження енергетичної стратегії України".

Як повідомляє представництво ЄС в Україні, програма допоможе Україні знизити рівень забруднення навколишнього середовища, пов'язаного з виробництвом електроенергії, а також реформувати ринок електроенергії, поліпшити якість нафтопродуктів. Програма також підтримуватиме облаштування сховищ для нафти та нафтопродуктів. Загальний бюджет програми становить EUR45 млн.

Ця програма спрямована на три пріоритетні сфери: зменшення забруднення навколишнього середовища, пов'язаного з виробництвом електроенергії, та просування реформи ринку електроенергії; поліпшення якості нафтопродуктів та посилення системи контролю якості палива; створення системи сховищ нафти і нафтопродуктів.

Наступні транші буде надано відповідно до виконання певних умов, зокрема, за показниками результативності в 2015-2017 рр. Інші транші ЄС буде надано за умови прийняття нової/переглянутої енергетичної стратегії, яка відповідатиме зобов'язанням ЄС у рамках угоди про асоціацію та договору про заснування Енергетичного співтовариства.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський наголосив: "Перший транш у рамках цієї програми є визнанням того, що Україна рухається в правильному напрямку реформування енергетичного сектора. Ми наполегливо закликаємо до подальших кроків, зокрема, до ухвалення закону про регулятора, ринок електроенергії, низки законів про енергоефективність, а також ухвалення рішень про розподіл функцій "Нафтогазу". ЄС рішуче продовжуватиме підтримку реформ України в енергетичному секторі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

Уряд України звільнив трьох заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА