14:05 18.12.2015

Україна планує постачання 30 нових транспортних Ан-178 ВПС Саудівській Аравії

2 хв читати
Україна планує постачання 30 нових транспортних Ан-178 ВПС Саудівській Аравії

Україна планує постачання 30 нових багатоцільових Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн Військово-повітряних сил Саудівської Аравії.

Відповідні плани співпраці закріплені меморандумом, підписаним ДП "Антонов" (Київ) і Taqnia Aeronautics (Саудівська Аравія) 17 грудня в Києві, повідомляє прес-служба ДП у п'ятницю.

Як зазначив за підсумками підписання документа президент Taqnia Aeronautics, генерал-майор у відставці Алі-Мохамед Аль-Гхамді (Ali Mohammed Al-Ghamdi), саудівська сторона розглядає підписання меморандуму як важливий крок у розвитку двосторонньої співпраці.

Нагадавши про домовленості з "Антонов" щодо взаємодії в проекті нового транспортного Ан-132 та спільного просування спеціальних варіантів Ан-148, голова Taqnia Aeronautics уточнив, що вибір на користь Ан-178 саудівська сторона зробила з урахуванням характеристик нового українського транспортника. "Значущими перевагами Ан-178 порівняно з іншими літаками цього класу є його ціна та низькі експлуатаційні витрати", - сказав він.

"Ми також проводитимемо спільну маркетингову політику з просування Ан-178 на ринки країн близькосхідного регіону і плануємо спільне виробництво цих машин", - повідомив А.Аль-Гхамді.

Як заявив віце-президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба, українська сторона розцінює плани щодо співробітництва з ВПС Саудівської Аравії в програмі Ан-178 як підтвердження взаємного прагнення до налагодження стратегічного партнерства між Україною та Королівством Саудівська Аравія у сфері літакобудування.

Новий український Ан-178 створюється на заміну Ан-12. У виробничій кооперації за програмою Ан-178, який здійснив у травні перший політ, задіяні близько 200 компаній із 15 країн. Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема, в країнах Близького Сходу та Середньої Азії. Інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР та Азербайджан.

У квітні ДП "Антонов" уклало угоду з саудівською КACST про співробітництво щодо спільної розробки та організації виробництва модернізованої версії Ан-32 - Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн. Відповідно до угоди, українська сторона забезпечує передачу технологій виробництва Ан-32 Королівству СА та підготовку фахівців.

У червні під час 51-го міжнародного авіакосмічного салону Le Bourget-2015 (Париж), ДП "Антонов", саудівська Taqnia, УкрНДІАТ, "Алті Холдинг (Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри щодо проектування та спорудження авіаційного заводу в Саудівській Аравії. За попередніми оцінками, внутрішня потреба саудівського замовника і його силових структур у багатоцільовому Ан-132 і його модифікаціях оцінюється у близько 80 машин. Потреба ринку в новому Ан-132 на період до 2025 року - понад 200 машин.

ДП "Антонов" провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків найширшого призначення. Підприємство співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня підприємство входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА