11:45 21.12.2015

Росія відмовилася від пропозиції України щодо реструктуризації євробондів на $3 млрд і зустрічних не висувала

2 хв читати
Росія відмовилася від пропозиції України щодо реструктуризації євробондів на $3 млрд і зустрічних не висувала

Росія не висувала офіційної зустрічної пропозиції щодо реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд після відмови від пропозиції України у рамках боргової операції, повідомив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Віталій Лісовенко.

"Ми офіційних пропозицій не отримували від Росії. У нас була пропозиція, оригінальна, на яку вони відповіли, що не хочуть із нами розмовляти. Тому, м'яч на їхньому боці", - сказав він у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У майбутньому, продовжив В.Лісовенко, якщо російська сторона готова буде вступити в переговорний процес щодо реструктуризації зазначених цінних паперів, то така реструктуризація відбуватиметься у рамках критеріїв програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) і обмежень, які містяться в умовах випуску нових суверенних єврооблігацій, від 12 листопада 2015 року. Там, зокрема зазначено, що будь-яким іншим учасникам, які не прийняли пропозиції щодо реструктуризації та обміну єврооблігацій, Україна не може надати кращі умови. Також є формула, яка свідчить, що NPV (чиста поточна вартість - ІФ) нової транзакції не має бути вищою за справжню.

"Наша публічна та юридична позиція така: ми готові до діалогу, але у рамках тих обмежень, які є об'єктивними, і які від нас не залежать. Вони поза нашим впливом, і ми маємо їх виконувати", - сказав він.

Що стосується рішення МВФ класифікувати "російський" борг як офіційний, то воно, за словами В.Лісовенка, має внутрішнє використання - воно діє лише для МВФ, у рамках його програм і процедур.

Коментуючи погрози РФ щодо звернення до суду у разі відмови України погасити єврооблігації, В.Лісовенко повідомив, що Україна готова до можливих судових тяжб, зокрема до спроб заблокувати українські активи за кордоном. Водночас він не робив прогнозу, коли слід очікувати початку судового процесу і як довго він може тривати.

"Ми готові до цього. Ці питання вже давно оброблені нашими юристами. Коли можливе звернення до суду, це питання не до нас", - сказав В.Лісовенко.

Повний текст бліц-інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА