13:10 22.12.2015

Українці напередодні Нового року шукають в Інтернеті рецепт салату "Мавпа" і способи вирізати сніжинку з паперу

2 хв читати
Українці напередодні Нового року шукають в Інтернеті рецепт салату "Мавпа" і способи вирізати сніжинку з паперу

Українці почали цікавитися Новим роком ще в жовтні, а за два перші тижні грудня в пошукових системах Інтернету значилося близько 8 млн відповідних запитів, проаналізувала компанія "Яндекс.Україна".

Як повідомляється в релізі прес-служби компанії "Яндекс.Україна", кожен четвертий запит на святкову тему стосується частування. Серед них зустрічаються запитання про те, як незвично подати улюблені страви, наприклад [салат шуба в рулеті], приготувати вдома делікатеси з доступних продуктів, наприклад [червона риба з товстолобика], або фірмові десерти, зокрема [київський торт у магазині рецепт]. Зовсім мало запитів на кшалт [дієтичні рецепти на новий рік] або [вегетаріанські новорічні страви]. Запитували також про приготування [салат мавпа], оскільки 2016-й – це рік Вогняної Мавпи.

У цьому році в усіх регіонах України в рейтингу найпопулярніших новорічних страв лідирують салати. Топ-5 рецептів, які шукають українці напередодні свята, є таким: 1. Салат "Олів'є"; 2. Салат "Оселедець під шубою"; 3. Салат "Мімоза"; 4. Печінковий торт; 5. Салат "Цезар".

Кожен десятий запит мешканців України на тему свят – про сценарії і конкурси, наприклад, [сценарій на корпоратив тільки не боулінг] або [новорічний бал для випускника]. Приблизно стільки ж запитують про музику і святкові картинки – [намалювати пісню у лісі лісі темному].

Трохи менше цікавляться одягом і макіяжем, які б сподобалися Вогнянній Мавпі, а також подарунками для родичів і друзів. Далі за кількістю запитів йдуть вірші та побажання, тематичне кіно і телепередачі, святковий декор, гороскопи і питання про те, як правильно загадати бажання.

Деякі запити користувачі задають у формі запитань, наприклад, [31 грудня що за свято]. Найпопулярнішими питаннями на святкову тематику можна назвати такі: [як зробити сніжинку з паперу], [що приготувати на новий рік 2016 рецепти з фото], [куди піти в Києві на Новий рік].

Ще жителів України цікавлять прогнози на майбутній рік. Примітно, що запитів [яким буде 2016 рік для України передбачення астрологів, екстрасенсів] значно більше, ніж таких, як [що чекає Україну в 2016 році на думку експертів]. Особливо людей хвилюють фінанси: [чи правда, що у 2016 році скасують пенсії] або [який курс долара буде в 2016 році в Україні].

"Яндекс.Україна" називає також кумедні та цікаві запити: [якою зубною пастою краще малювати сніжинки на вікні], [новорічна акція купуєш один забираєш два де підвох??], [костюм на новий рік петрушка овоч], [чому говорять не чіпай це на новий рік], [фото костюма на новий рік пиріжок], [подарунок на новий рік для собаки], [знайти друга на новий рік терміново] тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА