10:22 23.12.2015

У Краматорську відкрито Центр експорту Export-UA, створений для підтримки малого та середнього бізнесу

2 хв читати
У Краматорську відкрито Центр експорту Export-UA, створений для підтримки малого та середнього бізнесу

Донецька торгово-промислова палата (ТПП) відкрила в Краматорську Центр експорту Export-UA, повідомляє прес-служба обласної військово-цивільної адміністрації у вівторок.

Участь у відкритті проекту, спрямованого на підтримку малого та середнього бізнесу, взяли перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський, президент Донецької ТПП Ельвіра Севостьяненко та перший віце-президент, генеральний секретар ТПП України Михайло Непран.

Як зазначає обласна влада, Export-UA став результатом спільної роботи української сторони, уряду Японії та Програми розвитку ООН.

Під час виступу Є.Вілінський зазначив, що підтримка малого підприємництва - серед пріоритетів обласної влади. Він також висловив сподівання, що в майбутньому вдасться провести цикл навчання для українських бізнесменів спільно з ООН та Європейським Союзом.

"Свого часу ми доклали багато зусиль для підписання угоди про вільну торгівлю з Європейським Союзом. З 2016 року вона починає діяти, і перед нами стоять серйозні виклики, щоб вийти на європейський ринок", - наголосив перший заступник керівника регіону.

Головною темою презентації було привернення уваги до ролі малого та середнього бізнесу в розвитку сучасної економіки регіону Те, що робить Донецька торгово-промислова палата, співпадає з нашим стратегічним завданням. Дуже часто середній бізнес не має фінансових чи людських ресурсів для розвитку, тому такі проекти спрямовані на те, щоб допомогти підприємцям працювати і розвиватися у нинішніх умовах", - зазначив М.Непран.

У свою чергу, за словами Е.Севостьяненко, найголовніша мета діяльності Export-UA - системна підтримка бізнесу без політики. "Дехто ніколи не займався зовнішньоекономічною діяльністю, і цим людям необхідна допомога", - наголосила президент Донецької ТПП.

Під час презентації директор Export-UA Галина Перепелиця зазначила, що лише 40% підприємців області готові до експорту своїх товарів. Більшість представників малого та середнього бізнесу не має фінансових можливостей для вироблення продукції, яка відповідала б європейським стандартам. Також важливою проблемою є відсутність на Донеччині кваліфікованих маркетологів, які проводили б дослідження ринку. А послуги українських маркетингових компаній дуже дорогі, невеликі підприємці не можуть дозволити собі ці послуги.

Є.Вілінський зазначив, що проект Донецької ТПП - один із найважливіших щодо відновлення Донбасу, тому що він сприятиме новим можливостям бізнесу регіону. "Зараз повністю змінились відносини підприємців і влади. Тепер ми повинні дякувати бізнесу за те, як він формує наш бюджет і дохідну частину, щоб ми могли задовольнити всі потреби нашої області у відновленні та подальшому розвитку", - наголосив Є.Вілінський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

Україна та Люксембург розпочали переговори про укладення безпекової угоди

Шмигаль обговорив із Блінкеном черговий пакет військової допомоги та конфіскацію російських активів

Рада ЄС готується ухвалити наступного тижня офіційне рішення щодо використання доходів від активів РФ

У Харкові ворожий удар спровокував пожежу в гаражах - Терехов

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя батька, а народжена після його смерті, має право на частину одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - КАС ВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА