15:22 24.12.2015

У Запоріжжі пікетували облраду з вимогою врятувати ФК "Металург"

2 хв читати
У Запоріжжі пікетували облраду з вимогою врятувати ФК "Металург"

Футбольна громадськість Запоріжжя пікетувала сесію Запорізької обласної ради з вимогою до керівництва регіону та депутатів врятувати місцевий футбольний клуб "Металург", який закрили через припинення фінансування власником.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер біля стін облради зібралися понад сотня місцевих футбольних фанатів і співробітників ФК "Металург". Вони тримали плакати "Металург повинен жити" і прапори футбольного клубу скандували "Без Металурга місто помре!", "Тільки Запоріжжя і "Металург", запалювали фаєри і димові шашки. "Сьогодні це перевірка влади, перевірка громадськості міста, області, чи зможе "Металург" далі продовжити своє існування. Але для початку наша влада має продемонструвати місту, області, що у нас є сили, здатні відстояти улюблену команду для мільйонного міста", - зазначив екс-тренер ФК "Металург" Олександр Томах.

Ініціативна група футбольних фанатів пройшла на сесію обласної ради, де вимагала від депутатів втрутитися в проблему і не допустити смерті футбольного клубу, який 80 років був візитною карткою Запоріжжя і кузнею кадрів для українського футболу.

На думку пікетників, "головне завдання знайти тристоронній компроміс між владою, громадськістю та бізнесом на загальну відповідальність перед командними видами спорту і привернення уваги інвесторів до клубу "Металург". "Скажімо, група місцевих підприємців. Вони можуть розділити всі тяготи і знегоди клубного господарства, але водночас проблеми когось одного з них не буде таким серйозним ударом по всьому клубу. Ну, а якщо чесно, в майбутньому хотілося б бачити клуб і об'єднанням вболівальників, як це у багатьох країнах світу робиться, щоб вболівальники брали участь в керуванні, можливо, навіть у фінансуванні як акціонери", - зазначив екс-прес-аташе ФК "Металург" Роман Вертепний.

На вимогу футбольної громадськості, в обласній раді створено спеціальну комісію з порятунку ФК "Металург".

Як зазначив голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, "у Запорізькому регіоні є проблеми з функціонуванням футбольного клубу, а також баскетбольного клубу". "Це відгомони складної ситуації в економіці нашої держави", - зазначив він.

Учасники пікету заявили, якщо запорізька влада не докладе зусиль для порятунку запорізького футболу, місцеві фанати будуть регулярно влаштовувати футбольні матчі перед вікнами місцевої облради.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА