17:43 25.12.2015

Нацбанк вирішив ліквідувати "Юніон стандарт банк"

2 хв читати
Нацбанк вирішив ліквідувати "Юніон стандарт банк"

Національний банк України (НБУ) за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Юніон стандарт банк" (ЮСБ Банк, Одеса), повідомляється на веб-сайті регулятора.

"Банк було визнано проблемним у вересні 2015 р. через збільшення ризиків інформаційної безпеки. Наприкінці вересня він почав здійснювати в значних обсягах операції з готівкою, що могло призвести до погіршення фінансового стану банку, і, в свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів вкладників та інших кредиторів", - зазначається в повідомленні

Нацбанк також зазначає, що крім того, всупереч забороні, ЮСБ почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, що могло збільшити навантаження на Фонд гарантування.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 17 листопада припинив виплати вкладникам "Юніон Стандарт Банку" у зв'язку з блокуванням доступу тимчасового адміністратора до головного офісу банку.

ФГВФО заявив про блокування з 13 листопада доступу тимчасового адміністратора до головного офісу ЮСБ Банку одним з колишніх власників та колишніми співробітниками.

Фонд звернувся з інформацією про блокування до правоохоронних органів і Національного банку України.

Раніше повідомлялося, що ФГВФО з 10 листопада через установи Ощадбанку розпочав виплати вкладникам "Юніон Стандарт Банку" за договорами, термін дії яких закінчився до 4 листопада.

ФГВФО може виплатити вкладникам ЮСБ Банку 89,464 млн грн із загального обсягу зобов'язань за депозитами фізосіб, за даними звітності на 1 жовтня 2015 року, на суму 172,609 млн грн.

Правління НБУ 2 жовтня віднесло ЮСБ Банк до категорії неплатоспроможних через шахрайські операції.

ЮСБ Банк (раніше - Катеринославський комерційний банк) заснований в 1994 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року за розміром загальних активів банк посідав 77-ме місце (799,4 млн грн) серед 127 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА