11:07 30.12.2015

Ухвалений Україною податково-бюджетний пакет законів може викликати питання у МВФ

2 хв читати
Ухвалений Україною податково-бюджетний пакет законів може викликати питання у МВФ

Міністр фінансів Наталії Яресько повністю не впевнена в узгодженні Міжнародним валютним фондом (МВФ) прийнятого податково-бюджетного пакета.

"Під час переговорів щодо бюджету у Верховній Раді, в наш пакет законів було внесено кілька змін, і вони потребують окремого погодження з МВФ. Я повністю не впевнена, що ці зміни будуть узгоджені", - сказала вона на прес-конференції в Києві в середу.

"Є питання і щодо зміни видаткової частини, є зміни і в податковій частини, оскільки ми з МВФ обговорили податковий кодекс 3630, який був представлений, але поки що не розглянуто, і є питання, очевидно, і щодо структурних реформ", – додала міністр.

Вона уточнила, що йдеться про антикорупційні дії, реформи в охороні здоров'я, освіті, пенсійній реформі та реформі соціальних витрат.

Таким чином, пояснила Н.Яресько, схвалення бюджету, яке є передумовою надання нового транша кредиту від МВФ, ще не є гарантією надання цього транша.

Вона уточнила, що поки що переговори щодо податково-бюджетного пакета з Фондом не проводилися, так як, з одного боку, триває підготовка фінальних текстів ухвалених документів, а, з іншого боку, в МВФ – різдвяні і новорічні канікули.

Н.Яресько зазначила, що такі переговори заплановано провести без приїзду місії до Києва. "Очікуємо, що зможемо домовитися в процесі обговорення", – сказала вона.

Міністр зазначила, що якщо МВФ таки не узгодить всі положення бюджету на 2016 рік, то Мінфін може ініціювати внесення змін до ухваленого податково-бюджетного пакета.

"Будемо зміни в бюджет подавати, якщо буде підтримка", - сказала Н.Яресько.

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,15 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,64 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно є Нацбанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА