13:31 06.01.2016

Залізничне сполучення на півдні Бельгії паралізовано страйком

2 хв читати
Залізничне сполучення на півдні Бельгії паралізовано страйком

Лише 5% потягів вийшли на маршрути в середу в південному франкомовному регіоні Бельгії - Валлонії – через страйк залізничників, повідомляють бельгійські ЗМІ.

За їхніми даними, у Фландрії циркулюють 60% потягів.

Перший із серії січневих страйків, оголошених франкофонними профспілками залізничників, триватиме дві доби. Акція почалася увечері у вівторок і завершиться увечері в четвер. Відновлення нормального руху не очікується раніше ранку п'ятниці.

"На півдні країни блоковані провінції Ено і Намюр. Жоден потяг не вирушить у Брюссель з міст Турне, Монс, Намюр і Шарлеруа. Деякі потяги виходять з Льєжа в столицю, але їх украй мало", - цитують ЗМІ комюніке Національного товариства бельгійських залізниць (SNCB).

У комюніке уточнюється, що "валлонський напрямок зупинено". На фламандському напрямку є проблеми на відрізку Антверпен-Брюссель, зокрема через те, що цей маршрут після столиці продовжується у Валлонію, в Шарлеруа, уточнюють у SNCB. Інші напрямки з Брюсселя у Фландрію не зазнали страйків, але в ці напрямки вирушає незначна кількість потягів через зупинений рух у Валлонії.

На міжнародних лініях в середу рух швидкісного потяга Thalys буде повністю зупинений. В четвер увечері очікуються тільки два склади Thalys з Парижа. Порушений і рух міжнародного швидкісного потягу Eurostar, повідомляє SNCB.

Страйкарі вимагають збереження мінімально необхідного штату працівників залізниці, притому, що 30% залізничників досягнуть пенсійного віку до 2019 року. Вони також виступають проти плану підвищення продуктивності праці, висуненутого міністром транспорту Жаклін Галан, який почне поступово застосовуватися з січня.

Окрім 6 і 7 січня, на залізниці в січні очікуються ще три дні страйків. Для значної частини населення країни, яка щодня переміщується на роботу і навчання на внутрішніх потягах, це серйозна перешкода, особливо в період студентських іспитів. Уряд назвав дії страйкарів "безвідповідальними і неконструктивними".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА