18:11 11.01.2016

"Укроборонпром"планує участь у програмі модернізації польських ОБТ РТ-91

2 хв читати
"Укроборонпром"планує участь у програмі модернізації польських ОБТ РТ-91

Держконцерн "Укроборонпром" відпрацьовує плани участі у програмі модернізації парку основних бойових танків (ОБТ) Збройних сил Польщі РТ-91.

Як повідомляє в понеділок прес-служба держконцерну з посиланням на директора ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" (ХМЗ "ФЕД"), що входить до "Укроборонпрому", Олександра Пащенка, перспективи українсько-польського співробітництва у програмі модернізації ОБТ РТ-91 обговорювалися під час переговорів в Асоціації оборонних підприємств Польщі у рамках нещодавнього візиту українських фахівців ОПК до Варшави. За словами представника української оборонної промисловості, йдеться, зокрема, про можливість поставок польській стороні українських комплектуючих - приводів вертикалі для РТ-91.

Згідно з домовленістю, сторони мають намір продовжити переговори у другій декаді січня в Україні: польська сторона планує відвідати Львівський бронетанковий завод (ЛБТЗ) для ознайомлення з роботою приводів вертикалі на українських Т-72 (аналог польського РТ-91-ІФ).

У рамках переговорів у Варшаві, українська сторона також підтвердила готовність співпраці з польським ОПК у програмі модернізації багатоцільових винищувачів МіГ-29, наголошується в повідомленні.

ДП "ХМЗ "ФЕД" спеціалізується на серійному виробництві і ремонті інтегральних гідроприводів, гідравлічних агрегатів, топливорегулювальної апаратури авіаційно-технічного призначення, а також продукції для інших галузей промисловості. Авіаційні агрегати підприємства застосовуються практично на всіх видах цивільної та військової авіатехніки російського і українського виробництва. За даними компанії, наразі продукція виробництва ХМЗ "ФЕД" експлуатується більш ніж у 60 країнах світу.

За рішенням уряду України, з квітня 2011 року ДП "ХМЗ "ФЕД" входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Наприкінці 2015 року ХМЗ "ФЕД" озвучило плани реалізації, починаючи з 2016 року, програми технічного переоснащення з участю європейських партнерів. Домовленості про постачання обладнання в рамках програми досягнуті з польським заводом AVIA. ХМЗ "ФЕД" планує провести пусконалагоджувальні роботи і ввести верстати в експлуатацію вже в травні-червні 2016 року.

За даними з відкритих джерел, ОБТ РТ-91, що є на озброєнні ЗС Польщі - ліцензійний варіант радянського Т-72М1. Окремі модифікації ОБТ РТ-91 були надані Польщею на експорт, зокрема до Малайзії. Також створені на базі РТ-91 БРЕМ WZT-3 і WZT-4 Польща поставила до Малайзії та Індії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА