20:22 13.01.2016

Кучма жорстко поставив питання доступу МКЧХ до в'язниць на окупованих територіях Донбасу - І.Геращенко

2 хв читати
Кучма жорстко поставив питання доступу МКЧХ до в'язниць на окупованих територіях Донбасу - І.Геращенко

Представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма жорстко поставив питання про доступ представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) до в'язниць на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, повідомила представник України в підгрупі з гуманітарних питань в Тристоронній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко.

"Л. Кучма дуже жорстко поставив питання доступу МКЧХ до в'язниць на окупованих територіях", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у середу за підсумками засідання в Мінську.

І.Геращенко зазначила, що за ініціативи української сторони ухвалено рішення, підтверджене всіма, що найближчими днями має відбутися звільнення понад 50 громадян. "Йдеться про звільнення з двох сторін, ця цифра передбачає тих, хто має бути звільнений з обох сторін, ми надали конкретні пропозиції", - заявила вона.

Представник України також наголосила, що активізується процес розмінування ключових 12 інфраструктурних об'єктів, які були визначені такими.

У свою чергу прес-секретар Л.Кучми Дарина Оліфер повідомила в соцмережі, що міжнародні гуманітарні організації, зокрема МКЧХ, мають бути допущені до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частини Донбасу.

"Також МКЧХ має бути допущений до українських громадян, яких незаконно тримають в окремих районах Донецької та Луганської областей. Представники окремих районів Донецької та Луганської областей неодноразово обіцяли це зробити, але поки що не виконали своїх зобов'язань", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА