18:51 15.01.2016

Сьома хвиля мобілізації в ЗСУ відбудеться

2 хв читати
Сьома хвиля мобілізації в ЗСУ відбудеться

Сьома хвиля мобілізації до Збройних сил України відбудеться, заявляють у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Сьома хвиля мобілізації в ЗСУ відбудеться. Внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Комплектація відбуватиметься як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, що більше буде залучено контрактників, тим меншою буде потреба в мобілізованих", - повідомляє Генштаб на офіційній сторінці в Facebook у п'ятницю.

У повідомленні наголошується, що Збройні сили України зацікавлені в максимальній комплектації професійними і мотивованими кадрами - військовослужбовцями служби за контрактом.

"Наразі триває робота з мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль для залучення їх до служби за контрактом. Після того, як стане зрозумілою кількість контрактників, зможемо назвати потребу в мобілізованих", - повідомили в Генштабі.

Як зазначається, у ЗСУ вже проведено оптимізацію військових частин та бойової підготовки, армія отримала нову техніку й озброєння.

"Ми робимо ставку на посилення бойових можливостей за рахунок навченості і забезпеченості, а не на кількість особового складу. Таким чином, вже зараз можна сказати, що сьома хвиля буде меншою за попередні", - повідомили в Генштабі.

Також нагадується, що в Збройних силах України створюють умови для залучення контрактників. "Військові, які відслужили 11 місяців, можуть укласти контракт на шість місяців. З 2016 року збільшено зарплату військовослужбовцям – для рядового вона становитиме близько 7 тис. гривень, у зоні АТО будуть відповідні надбавки. Прийнято новий порядок речового забезпечення військовослужбовців. Військові, які мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. В подальшому умови служби і якість забезпечення поступово зростатимуть", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 11 січня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради України проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України.

Раніше в листопаді 2015 року керівник головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України Ігор Воронченко повідомив, що чергова, сьома хвиля мобілізації може бути оголошена в першому кварталі наступного року ,"найімовірніше, у лютому-березні 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині через обстріли загинула одна людина, поранені дев'ятеро - ОВА

МЗС ОАЕ повідомило про успіх посередницьких зусиль щодо звільнення 180 полонених між РФ та Україною

Ювенальні прокурори: За два дні в Україні постраждали дев'ятеро дітей через збройну агресію РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем - указ

Окупанти обстріляли з РСЗВ Чернігівський район, пошкоджені житлові будинки - ОВА

​​​​​​​Нічні ворожі обстріли Куп'янська та Борової спровокували пожежі - Синєгубов

Війська РФ уночі вдарили балістичною ракетою по цивільній інфраструктурі Одещини

На Херсонщині внаслідок обстрілів за добу поранені двоє людей

У результаті ракетного обстрілу і падіння уламків у Миколаївському районі вночі спалахнула пожежа на відкритій місцевості

Держдеп США підтримує видачу ордерів МКС на арешт Шойгу і Герасимова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА