12:19 16.01.2016

Крим просить відстрочити виплату боргів за взятими в укрбанках кредитами

1 хв читати
Крим просить відстрочити виплату боргів за взятими в укрбанках кредитами

Члени Ради Федерації від Криму Сергій Цеков і Ольга Ковітіді від імені парламенту і уряду республіки просять відстрочити на 36 місяців виплату кримчанами боргів за кредитами, взятими в українських банках, повідомила прес-служба О.Ковітіді.

"Цей термін обґрунтовується тим, що кримчани вже майже два роки живуть в умовах водної, економічної, транспортної, продовольчої, а тепер ще й енергетичної блокади. Умови ведення підприємницької діяльності в силу цих обставин вкрай ускладнені. Багато людей залишилися без роботи, з кредитами і закладеним майном", - йдеться в прес-релізі.

Зокрема, С.Цеков вважає, що висувати якісь вимоги до кримчан, доки не вирішені першочергові інфраструктурні завдання (транспортний перехід, енергозабезпечення, водопостачання тощо) "не тільки не реально, а й аморально".

Позицію Криму сенатори озвучили на нараді робочої групи з обговорення пропозицій про внесення змін до федерального закону, що встановлює порядок виплати боргів жителів Криму і Севастополя українським кредитним організаціям. Його схвалила Рада Федерації наприкінці грудня 2015 року.

Дія закону поширюється на заборгованість фізичних осіб і індивідуальних підприємців перед банками, щодо яких Нацбанк України ухвалив рішення про припинення їх діяльності на півострові. Платежі здійснюватимуться в російській валюті.

Глава Криму Сергій Аксьонов вважає, що закон потребує коригування.

Кримський спікер Володимир Константінов назвав його несвоєчасним і висловив невдоволення, що документ ухвалювалии без погодження з кримчанами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА