15:07 16.01.2016

Aeros Corporation поставить в Україну інтегровані системи нагляду на держкордоні

2 хв читати
Aeros Corporation поставить в Україну інтегровані системи нагляду на держкордоні

Державна прикордонна служба України підписала Меморандум про взаєморозуміння зі Світовою корпорацією «Аерос»(Worldwide Aeros Corporation) щодо розвитку інтегрованих систем спостереження.

Як повідомляє прес-служба прикордонного відомства, сторони домовилися співпрацювати над розвитком систем оптико-електронного спостереження сухопутної ділянки кордону. Зокрема, «Аерос» постачатиме обладнання і виконуватиме роботи в рамках розвитку відображення надводної обстановки для раннього виявлення загроз на морській ділянці кордону, модернізації інтегрованих інформаційних і телекомунікаційних систем.

Коментуючи цей документ, голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко наголосив: «Спільно з колегами з «Укроборонпрому» ми розробили проект, результатом якого стало підписання меморандуму взаєморозуміння з корпорацією «Аерос», відомою своїми розробками систем попереднього виявлення засобів ураження і рухомих об'єктів на державному кордоні та морській ділянці. Я впевнений, що з допомогою наших партнерів ми зробимо морські кордони абсолютно контрольованими і продовжимо цю роботу і на сухопутній ділянці».

У свою чергу генеральний директор корпорації «Аерос» Ігор Пастернак розповів, що ухвалений Акт допомоги США Україні на 2016 рік у сфері протистояння агресії з боку Росії та проросійських сепаратистів, наслідком якого стала співпраця з українськими силовими структурами і, зокрема, Держприкордонслужбою, передбачає сприяння у зміцненні українського кордону.

«Це питання і американської безпеки, зокрема, адже захист України позначається на безпеці всього світу. Кошти, які було виділено в рамках акту, призначені саме для посилення кордонів України і це лише початок, надалі буде довгострокове співробітництво», - зазначив І.Пастернак.

У рамках проекту українського прикордонвідомства буде передано систему спостереження, яку встановлять на Азовському узбережжі. Як наголосив гендиректор «Аерос», обладнання було розроблено з урахуванням особливостей ділянки, на якій його використовуватимуть. З технічних характеристик найважливіше, що це обладнання одночасно контролює повітря, воду і землю, здатне утримувати до 200 цілей одночасно, розпізнавати їх на відстані 70 км, і отже попереджати про небезпеку і тим самим рятувати життя людей.

Учасники зустрічі повідомили, що першу систему спостереження вже відвантажили і вона на шляху в Україну. Про процедуру надання технічної допомоги заступник директора ДП «Спецтехноекспорт» Владислав Белбас зауважив: «Важливо, що поставка першої системи відбувається з використанням механізму державних гарантій, це новий інструмент, і реалізуючи його першою, Держприкордонслужба підтверджує свою сучасність і відповідність вимогам часу».

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА