13:37 17.01.2016

Майже тисяча патрульних поліцейських склали присягу в Дніпропетровську

2 хв читати
Майже тисяча патрульних поліцейських склали присягу в Дніпропетровську

У Дніпропетровську на Фестивальному причалі в полудень неділі склали присягу 950 поліцейських нової патрульної поліції, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив під час заходу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, робота зі створення нової патрульної поліції в Дніпропетровську розпочалась ще в червні 2015 року.

"Тоді не було нічого. Не було закону "Про поліцію". Сьогодні зовсім інша ситуація. І я дуже сподіваюся, що ми разом з вами покажемо всьому українському народу, що всі перед законом рівні - і ви, і я, і будь-який громадянин України",- сказав В.Резніченко.

У свою чергу керівник патрульної поліції Дніпропетровська, старший лейтенант Володимир Богоніс розповів журналістам, що щодня вулиці міста патрулюватимуть 250 поліцейських - 90 автомобільних екіпажів, решта - піші патрулі.

"Поліцейські отримуватимуть 2 тис. гривень ставки і 400% премії. Загалом - 8 тис. грн. на місяць", - сказав В.Богоніс.

За його словами, нові поліцейські патрулюватимуть вулиці Дніпропетровська, стежитимуть за дотриманням правил дорожнього руху водіями і пішоходами, розшукуватимуть грабіжників, виїжджатимуть на ДТП, першими прибуватимуть за викликом "102" тощо.

Як повідомлялося, конкурсний відбір на службу до нової поліції пройшли 974 людини із 8123 кандидатів. 950 завершили навчання і приступили до несення служби.

У Дніпропетровській патрульній поліції - кожна п'ята жінка, понад 80% поліцейських мають вищу освіту, 54 людини пройшли службу в зоні антитерористичної операції.

Як зазначав на своїй сторінці на "Фейсбуці" міністр МВС А.Аваков, Дніпропетровськ став дев'ятим містом, в якому почав працювати новий поліцейський патруль.

"Наступні – Івано-Франківськ (30 січня), Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого). Потім – Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Харків-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми", - анонсував А. Аваков.

За його словами, загалом до травня 2016 року в штаті нової патрульної поліції України працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА