10:39 22.01.2016

Планів щодо підвищення пенсійного віку немає в проекті меморандуму з МВФ - Яресько

2 хв читати
Планів щодо підвищення пенсійного віку немає в проекті меморандуму з МВФ - Яресько

Норма про необхідність підвищення пенсійного віку відсутня в проекті меморандуму про економічну та фінансову політику, підготовку якого Україна завершує для отримання в лютому третього транша кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування EFF, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Зараз немає цього в документі. Але пенсійна реформа триватиме, нам необхідно це робити так чи не так, але там немає такого конкретного зобов'язання", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в кулуарах Українського сніданку в Давосі, організованого Фондом Пінчука.

Н.Яресько уточнила журналістам, що до затвердження третього транша немає необхідності вносити зміни до прийнятого наприкінці 2015 року податково-бюджетного пакета, оскільки його положення задовольнили МВФ.

За її словами, до засідання ради директорів уряд затвердить стратегію щодо держбанків. Міністр не змогла назвати оцінну суму докапіталізації держбанків, проте зазначила, що вона не буде дуже значною, щоб поставити під загрозу погоджені показники дефіциту держбюджету в 2016 році.

Міністр зазначила, що очікує рішення МВФ про третій транш кредиту за програмою EFF в лютому. "Але поки що точної дати немає", - сказала Н.Яресько.

Як повідомлялося, в оприлюдненому "Українською правдою" проекті меморандуму, датованому листопадом 2015 року, було положення про введення нового структурного маяка - ухвалення до кінця травня 2016 року нового законодавства про поступове підвищення пенсійного віку до 62 років: для чоловіків - з 1 липня 2016 року і для жінок - з 1 січня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА